ПОЯСНЮВАЛЬНА  ЗАПИСКА

до проєкту рішення «Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами)»

 

І. Відповідно до прийнятих обласною радою локальних нормативних документів та поданих суб’єктами господарювання матеріалів, виникла необхідність внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Переліку орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами), а саме:

 

Розділ «АГРОПРОМИСЛОВИЙ РОЗВИТОК»:

На виконання рішення обласної ради від 27.02.2020 № 1259-VIІ «Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ - 4» (код ЄДРПОУ 37346892) шляхом ліквідації та визнання деяких рішень обласної ради такими, що втратили чинність» ліквідатором вжиті заходи щодо припинення даного підприємства. До Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб -підприємців та громадських формувань внесено запис 14751110004001206 від 13.05.2020 про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ - 4». 

У зв’язку з цим, пункт 2 із розділу вилучається, пункт 3 вважатиметься пунктом 2.

 

У розділі «ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я»:

1.        Відповідно до рішення обласної ради від 05 грудня 2019 року № 1133-VII «Про припинення комунальних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства»  КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ОБЛАСНА ДИТЯЧА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ № 1 перетворено в КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА ДИТЯЧА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ № 1». У зв’язку з цим, позиція 5 викладена у новій редакції.

2.        Відповідно до рішення обласної ради від 05 грудня 2019 року № 1133-VII «Про припинення комунальних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства» КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ОБЛАСНА СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА» перетворено в КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА СТОМАТОЛОГІЧНА ПОЛІКЛІНІКА». У зв’язку з цим, позиція 15 викладена у новій редакції.

3.        Відповідно до рішення обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1260-VII “Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗДОРОВ’Я» шляхом перетворення у КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я»” КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗДОРОВ’Я» перетворено в КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я». У зв’язку з цим, позиція 20 викладена у новій редакції.

4.        Відповідно до рішення обласної від 27 лютого 2020 року № 1257-VІI «Про перейменування закладів вищої освіти галузі охорони здоров’я» КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ВОВЧАНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ перейменовано в КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я «ВОВЧАНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ. У зв’язку з цим, позиція 44 викладена у новій редакції.

5.        Відповідно до рішення обласної від 27 лютого 2020 року № 1257-VІI «Про перейменування закладів вищої освіти галузі охорони здоров’я» КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ІЗЮМСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ перейменовано в КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ІЗЮМСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ. У зв’язку з цим, позиція 48 викладена у новій редакції.

6.        Відповідно до рішення обласної від 27 лютого 2020 року № 1257-VІI «Про перейменування закладів вищої освіти галузі охорони здоров’я» КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «КРАСНОГРАДСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ» перейменовано в КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я «КРАСНОГРАДСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ. У зв’язку з цим, позиція 49 викладена у новій редакції.

7.        Відповідно до рішення обласної від 27 лютого 2020 року № 1257-VІI «Про перейменування закладів вищої освіти галузі охорони здоров’я» КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «КУП’ЯНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ» перейменовано в КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я «КУП’ЯНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ. У зв’язку з цим, позиція 50 викладена у новій редакції.

8.        Відповідно до рішення Харківської обласної ради від 15 серпня 2019 року № 1101-VIІ “Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ»” шляхом перетворення у КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ»” КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» перетворено в КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ». У зв’язку з цим, позиція 63 викладена у новій редакції.

9.    На виконання рішення обласної ради від 29.10.2015 № 1360-VI «Про деякі питання щодо припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ»» (зі змінами) ліквідатором вжиті заходи щодо припинення даного підприємства. До Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис 14801390008018954 від 24.06.2020 про припинення ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО САНІТАРНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ». 

У зв’язку з цим, пункт 66 із розділу вилучається, пункти 67-68 вважатимуться пунктами 66-67.

 

ІІ. У зв’язку із поверненням цілісного майнового комплексу КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ЦЕНТРАЛЬНА РАЙОННА АПТЕКА № 143» з оренди ТОВ «АПТЕЧНА МЕРЕЖА «СЕБ-ФАРМ» та постановки на баланс КП ХОР «ЗНАХІДКА» позиція 7 (з відповідними підпунктами) з Додатку 2  «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» вилучається.

 

Враховуючи вищевикладене, з метою упорядкування обліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області підготовлений проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області», затверджених рішенням обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами)».

 

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                    Марина  БУР’ЯНОВА