ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення обласної ради

від ___________ 2020 року № ______

(____ сесія ____ скликання)

 

 

 

ПОРЯДОК

використання коштів обласного бюджету

для надання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2

 

 

 

Порядок використання коштів із обласного бюджету на виконання заходів комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019 – 2020 роки визначає механізм призначення та виплати одноразової грошової допомоги (10 тис. грн) медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

 

1. Загальна частина:

1.1. Цей порядок визначає механізм призначення та виплати одноразової грошової допомоги (далі – допомога) у розмірі 10 тис.грн медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 (далі – працівники).

1.2. Допомога надається у межах асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2019 – 2020 роки, працівникам закладів охорони здоров’я Харківської області та м. Харкова. Головний розпорядник коштів Департамент охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації.

1.3. Питання щодо надання допомоги розглядається за поданням керівника закладу охорони здоров’я Харківської області та м. Харкова.

1.4. Підставою для розгляду питання щодо надання допомоги є заява працівника про надання йому грошової допомоги на ім’я керівника закладу охорони здоров’я.

1.5. Рішення щодо можливості надання допомоги приймається комісією з питань надання грошової допомоги медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 (далі – Комісія).

Персональний склад Комісії затверджується рішенням сесії Харківської обласної ради.

До складу Комісії входять: голова Комісії, заступник голови Комісії, секретар Комісії та чотири члени Комісії. Рішення Комісії приймається 2/3 голосів від загального складу Комісії.

1.6. Питання про надання допомоги розглядається Комісією за наявності таких документів:

подання керівника закладу охорони здоров’я;

особиста заява працівника закладу охорони здоров’я;

копія виписки з медичної документації закладу, в якому особа проходила лікування (з пред’явленням оригіналу);

копія паспорта (1, 2, 11 сторінки) заявника;

банківські реквізити для перерахування допомоги.

 

2. Розгляд заяв працівників закладів охорони здоров’я Харківської області та м. Харкова:

2.1. Заяви працівників закладів охорони здоров’я щодо надання допомоги та супровідні документи надходять до секретаря Комісії для подальшої підготовки усіх необхідних матеріалів для розгляду на засіданні Комісії.

2.2. Якщо упродовж місяця з дня надходження заяви на розгляд Комісії заявник не надав документів, означених у підпункті 1.6 цього Порядку, заяву буде знято з розгляду на черговому засіданні Комісії.

2.3. Засідання Комісії проводяться за потреби, але не рідше одного разу на місяць.

2.4. Рішення Комісії щодо надання допомоги, відмови у наданні такої допомоги або зняття з розгляду заяви оформлюються протоколом засідання Комісії.

2.5. Відповідно до рішення Комісії видається наказ Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, який є підставою для виплати допомоги.

2.6. Про результати розгляду заяв працівників закладів охорони здоров’я Харківської області та м. Харкова щодо надання одноразової грошової допомоги (10 тис.грн) секретар Комісії складає проєкт письмової відповіді заявникам.

 

3. Допомога працівнику закладу охорони здоров’я виплачується Департаментом охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації за рахунок видатків на охорону здоров’я, передбачених в обласному бюджеті на відповідний рік за кодом економічної класифікації видатків 2730 «Інші виплати населенню», шляхом перерахування коштів на особистий банківський рахунок.

 

4. Складення і надання бюджетної та фінансової звітності про використання коштів обласного бюджету здійснюється в установленому законодавством порядку.

 

 

 

Заступник голови

обласної ради                                                                             Володимир СКОРОБАГАЧ