ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради «Про оголошення конкурсу на посаду керівника ХАРКІВСЬКОГО МУЗИЧНОГО УЧИЛИЩА  ІМ. Б.М. ЛЯТОШИНСЬКОГО»

 

ХАРКІВСЬКЕ  МУЗИЧНЕ УЧИЛИЩЕ ІМ. Б.М. ЛЯТОШИНСЬКОГО (далі за текстом – училище), розташовано за адресою: м. Харків, вул. Гімназійна набережна, 1-А.

Училище відноситься до мережі вищих мистецьких навчальних закладів Міністерства культури України, є вищим навчальним закладом І рівня акредитації і забезпечує навчання, виховання та професійну підготовку фахівців у межах стандартів вищої мистецької освіти, національне відродження і примноження духовних надбань українського народу у сфері освіти і культури.

Єфременко Олена Олексіївна обіймає посаду директора училища на умовах контракту № 196 від 03.11.2015, укладеного з Харківською обласною радою, відповідно до рішення обласної ради від 29 жовтня 2015 року № 1344-VII, терміном до 15.11.2020.

Відповідно до пункту 3 статті 42 Закону України «Про вищу освіту» засновник або уповноважений ним орган зобов’язаний оголосити конкурс на заміщення посади керівника закладу вищої освіти не пізніше ніж за два місяці до закінчення строку контракту особи, яка займає цю посаду. У зв’язку з цим, виникла необхідність оголосити конкурс на посаду керівника ХАРКІВСЬКОГО МУЗИЧНОГО УЧИЛИЩА ІМ. Б.М. ЛЯТОШИНСЬКОГО.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктами 3, 5 статті 42 Закону України «Про вищу освіту», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами), підготовлено проєкт рішення обласної ради «Про оголошення конкурсу на посаду керівника ХАРКІВСЬКОГО МУЗИЧНОГО УЧИЛИЩА  ІМ. Б.М. ЛЯТОШИНСЬКОГО».

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                 Марина  БУР’ЯНОВА