ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради «Про оголошення про проведення

конкурсів на заміщення посад керівників підприємств охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області»

 

Відповідно до статті 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» (зі змінами) керівники комунальних закладів охорони здоров’я призначаються на посаду уповноваженим виконавчим органом управління власника закладу охорони здоров’я на конкурсній основі шляхом укладання з ними контракту на строк від трьох до п’яти років.

1.    КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ» (далі за текстом – підприємство) розташовано за адресою:
м. Харків, вул. Новгородська, 85.

Підприємство є лікувально-профілактичним закладом охорони здоров’я – комунальним унітарним некомерційним підприємством, що надає послуги вторинної  та третинної спеціалізованої медичної допомоги будь-яким особам в порядку та на умовах, встановлених законодавством України.

До складу підприємства входять комплекс структурних підрозділів і служб, організаційно і функціонально пов'язаних між собою, і призначені для реалізації на території м. Харкова та Харківської області державної політики з профілактики, діагностики, диспансерному нагляду, лікуванню і реабілітації осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, осіб які є учасниками бойових дій на території інших країн (а саме Афганістану), інвалідів війни в Афганістані, членів сімей, осіб які загинули в Афганістані та мешкають на території  м. Харкова та Харківської області.

Відповідно до рішення обласної ради  від 07 червня 2018 року № 724-VII «Про припинення комунальних закладів охорони здоров’я, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства» КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ  НАСЕЛЕННЯ» перетворено в КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ».

Враховуючи наявність вакантної посади директора в КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ ДИСПАНСЕР РАДІАЦІЙНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ» та перетворення комунального закладу в комунальне некомерційне підприємство виникла необхідність проведення конкурсу з обрання керівника даного підприємства та визнати такими, що втратили чинність, абзац другий пункту 1 рішення обласної ради від 01 березня 2018 року № 707-VII «Про оголошення про проведення конкурсів на заміщення посад керівників закладів охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та абзац другий пункту 1 рішення обласної ради від 06 грудня 2018 року № 869-VII «Про оголошення про проведення конкурсів на заміщення посад керівників комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

 

2.    КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ПЛАНУВАННЯ СІМ’Ї ТА РЕПРОДУКЦІЇ ЛЮДИНИ» (далі за текстом – підприємство) розташовано за адресою: м. Харків, вул. Алчевських, 47.

Основною метою діяльності підприємства є забезпечення допомоги сім’ям і окремим особам у розв’язанні питань, пов’язаних з дітонародженням, забезпеченням репродуктивного здоров’я сім’ї, дотриманням відповідної дітородної поведінки.

Посаду директора підприємства на умовах контракту № 208 від 10.05.2016 (зі змінами), укладеного з Харківською обласною радою, обіймає Резніков Валерій Олексійович.

Заявою від 20.07.2020 (вхідний номер обласної ради 5773/01-37
від 21.07.2020) Резніков Валерій Олексійович звернувся до обласної ради з проханням звільніти його із займаної посади за власним бажанням із достроковим розірванням контракту. У зв’язку з цим, виникла необхідність оголосити конкурс на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР  ПЛАНУВАННЯ СІМ’Ї ТА РЕПРОДУКЦІЇ ЛЮДИНИ»
.

 

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств,  установ, закладів, що є у спільній власності територіальних  громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами), підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про оголошення про проведення конкурсів на заміщення посад керівників підприємств охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області”.

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з керівниками

суб’єктів спільної власності, обліку

майна та майнових відносин

виконавчого апарату обласної ради                               Ірина ПОТОПАЛЬСЬКА

К.Т. 705-32-88