ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення Харківської обласної ради

 

Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для нагородження переможців обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» грошовими винагородами

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Проєкт рішення розроблено з  метою забезпечення нагородження переможців обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» грошовими винагородами  відповідно до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ, керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

У зв’язку  із тим, що у  Положенні про обласний конкурс «Найкращий молодий науковець Харківщини», затвердженому розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 15.05.2017 № 202,  не прописаний механізм використання коштів обласного бюджету для нагородження переможців обласного конкурсу грошовими винагородами, є необхідність затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для нагородження переможців обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» грошовими винагородами.

Прийняття рішення необхідне для:

затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету для нагородження переможців обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» грошовими винагородами;

        організації нагородження переможців обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» грошовими винагородами у відповідності до чинного законодавства України;

визначення  розміру грошової винагороди для нагородження шести переможців обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» у шести пріоритетних напрямах розвитку науки і техніки  у розмірі дванадцять тисяч гривень кожному.

 

        2. Мета і шляхи його досягнення

Основною метою рішення є  розвиток наукової та науково-технічної сфери Харківщини шляхом виявлення і підтримки талановитої молоді, сприяння науковим дослідженням молодих науковців закладів вищої освіти і наукових установ Харківської області відповідно до вимог чинного законодавства України.

 

3. Правові аспекти

Проєкт рішення розроблено відповідно до обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 817-VІІ, керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

 

 

 

4. Фінансово-економічне обґрунтування

 

Реалізація даного проєкту рішення  не потребує додаткового виділення   коштів обласного бюджету та надасть можливість використання бюджетних коштів у відповідності до вимог чинного  законодавстваУкраїни.

 

5. Позиція заінтересованих органів

Проєкт рішення розроблено з урахуванням позиції  Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

6. Регіональний аспект

Прийняття  даного рішення буде сприяти виявленню і підтримці талановитої молоді, науковим дослідженням молодих науковців закладів вищої освіти і наукових установ Харківської області.

 

7. Громадське обговорення

Проєкт рішення не потребує громадського обговорення.

 

8. Прогноз результатів

Забезпечення в межах повноважень можливості нагородити переможців обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» грошовими винагородами у відповідності до чинного законодавства України.

 

 

 

Директор  Департаменту

науки  і освіти Харківської обласної

державної адміністрації                                                                Анжеліка КРУТОВА