Пояснювальна записка

до проєкту рішення обласної ради

 

Про внесення змін до деяких обласних програм

 та порядків використання коштів обласного бюджету,

затверджених рішеннями обласної ради

 

1.          Обґрунтування необхідності прийняття акта

Прийняття рішення Харківської обласної ради «Про внесення змін до деяких обласних програм  та порядків використання коштів обласного бюджету, затверджених рішеннями обласної ради» обумовлено змінами у структурі Харківської обласної державної адміністрації відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 червня 2020 року № 349 «Про внесення змін до структури Харківської обласної державної адміністрації» (зі змінами) та необхідністю замінити по тексту програм найменування структурних підрозділів обласної державної адміністрації, які є відповідальними за виконання заходів Програм та їх організаційне забезпечення.

 

2.     Цілі і завдання прийняття акта

Зміни до деяких обласних програм  та порядків використання коштів обласного бюджету вносяться з метою впорядкування фінансування заходів програм, а також враховуючи зміни у структурі Харківської обласної державної адміністрації, згідно з розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 17 червня 2020 року № 349 «Про внесення змін до структури Харківської обласної державної адміністрації»  (зі змінами).

 

3. Загальна характеристика та основні положення акта

Відповідно до проєкту рішення пропонується змінити назву структурних підрозділів обласної державної адміністрації відповідно до вдосконалення її структури та у зв’язку з цим замінити виконавців та розпорядників коштів програм.

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

У даній сфері правового регулювання діють закони України «Про місцеві державні адміністрації» та «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Прийняття рішення «Про внесення змін до деяких обласних програм  та порядків використання коштів обласного бюджету, затверджених рішеннями обласної ради» не потребує додаткового фінансування.

 

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення

Прийняття проєкту рішення надасть можливість впорядкувати фінансування заходів обласних  програм, здійснювати їх подальшу підготовку та проведення.

 

Директор Департаменту економіки

і міжнародних відносин Харківської

обласної державної адміністрації                                          Антон КОЗЛОКОВ