ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

___ сесія VIІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Проєкт

Від _________ 2020 року                                                               ___-VIІ

 

 

Про деякі питання оренди  комунального майна

 

 

 

Відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 червня 2020 р. № 483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна» (далі за текстом – Порядок), Закону України «Про оренду державного та комунального майна» (далі за текстом – Закон) обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.                      Затвердити Положення про особливості та порядок передачі в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (додається).

2.                      Затвердити Перелік закладів, підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню (додається).

3.                      Затвердити Порядок виконання контрольних функцій у сфері оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (додається).

4.                      При визначенні розміру орендної плати за майно, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, керуватися Законом та Порядком.

До затвердження нової Методики розрахунку орендної плати, згідно із Законом, при визначенні розміру орендної плати у випадках, не врегульованих Законом та Порядком, керуватися Методикою розрахунку орендної плати за майно, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та пропорції її розподілу, затвердженою рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 368-VI, та іншими рішеннями Харківської обласної Ради щодо визначення розміру орендної плати.

5.                      Застосовувати при оформленні оренди майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, Примірний договір оренди єдиного майнового комплексу державного підприємства, його відокремленого структурного підрозділу та Примірний договір оренди нерухомого майна, іншого окремого індивідуально визначеного майна, що знаходиться у державній власності.

6.                      Визначити, що з метою надання згоди на здійснення ремонту, який дає право на зарахування витрат орендаря в рахунок орендної плати, а також на здійснення невід'ємних поліпшень майна, обласна рада приймає відповідні рішення.

7.  Доручити голові обласної ради:

- після прийняття відповідного рішення обласною радою та проведення визначеної законодавством процедури передачі об’єкта в оренду укладати договори оренди єдиних майнових комплексів, їх структурних підрозділів та нерухомого майна, погоджувати укладання договорів оренди, орендодавцями по яких виступають обласні комунальні підприємства (установи, організації);

-  після позитивних висновків постійної комісії обласної ради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю вносити зміни до договорів оренди (погоджувати внесення змін) з метою приведення строку договорів у відповідність із мінімальним строком оренди, зміни цільового призначення використання майна, збільшення орендованої площі у випадках, передбачених Законом, шляхом укладання додаткових угод або переукладання договорів у новій редакції;

- вирішувати, за погодженням з постійною комісією обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області питання, зазначені у абзаці четвертому частини 6 статті 6 Закону, а також питання, зазначені у абзаці другому частини 4 та частині 9 статті 18 Закону;

-  після позитивних висновків постійної комісії обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області надавати дозвіл на передачу в суборенду майна;

-  вносити зміни до договорів оренди (погоджувати внесення змін), що не стосуються збільшення орендованої площі (крім випадків зміни площі у зв’язку з її уточненням за наслідками технічної інвентаризації приміщення).

6.  Вважати таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 08 лютого 2007 року № 174-V «Про затвердження Положення про конкурсну комісію з передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області».

7. Встановити, що передача в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області здійснюється виключно в електронній торговій системі (ЕТС), окрім випадків, визначених законами України та Положенням, зазначеним у п. 1 цього рішення.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області (Людмила ГАСАН).

 

 

 

Голова обласної ради                                                                       Сергій ЧЕРНОВ

 

 

 

Розробник: управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради, 700 07 44