ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про призначення Діденка Ігоря Вікторовича на посаду директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВКІНО»”

 

ХАРКІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ХАРКІВКІНО»  є суб’єктом спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» (у редакції Закону № 955-VIII від 28.01.2016) керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

На виконання рішення Харківської обласної ради від 28.05.2020 № 1312-VII оголошено конкурс на посаду керівника ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВКІНО». 02 липня 2020 року в газеті «Слобідський край»  опубліковано оголошення про початок прийняття документів від кандидатів на посаду керівника ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВКІНО», а також дане оголошення було розміщено на офіціальному вебсайті Харківської обласної ради. В оголошенні були опубліковані умови конкурсу та перелік документів, які необхідно подати  для участі  в конкурсі.

Розпорядженням голови обласної ради від 21 серпня 2020 року № 117“Про створення конкурсної  комісії  з обрання керівника ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВКІНО»” затверджено склад конкурсної комісії.

Перше засідання конкурсної комісії з обрання керівника ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВКІНО» відбулося 31 серпня 2020 року, на якому обрано голову конкурсної комісії та розглянуто подані кандидатами документи на відповідність  кваліфікаційним вимогам згідно із пунктом 4.1. Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами).

Друге засідання конкурсної комісії з обрання керівника ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВКІНО» відбулося 07 вересня 2020 року, на якому проводилася співбесіда з кандидатом, під час якої заслуховувалася публічна презентація проектів програм розвитку підприємства на один і п’ять років.

За результатами двох турів конкурсного відбору рішенням конкурсної комісії з обрання керівника ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВКІНО» переможцем визначено Діденка Ігоря Вікторовича.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про культуру», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 30 серпня 2018 року № 793-VІІ (зі змінами), на підставі рішення конкурсної комісії з обрання керівника ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВКІНО» підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про призначення Діденка Ігоря Вікторовича на посаду директора ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВКІНО»”.

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності 

виконавчого апарату  обласної ради                             Марина БУР’ЯНОВА