Додаток 7

до ПОЛОЖЕННЯ про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

 

 

ПОРЯДОК

ПРИЗНАЧЕННЯ (ПОКЛАДАННЯ ОБОВ’ЯЗКІВ) ВИКОНУЮЧОГО ОБОВ’ЯЗКИ КЕРІВНИКА КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА, УСТАНОВИ, ЗАКЛАДУ ТА ЗНЯТТЯ З НЬОГО ПОВНОВАЖЕНЬ ЩОДО ВИКОНАННЯ ТАКИХ ОБОВ’ЯЗКІВ

 

1.    Призначення (покладання обов’язків) виконуючого обов’язки керівника комунального підприємства, установи, закладу, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (далі за текстом – виконуючий обов’язки керівника комунального підприємства, установи, закладу), та зняття з нього виконання таких обов’язків здійснюється за розпорядженням голови Харківської обласної ради.

2.    Виконання обов’язків керівника комунального підприємства, установи, закладу покладаються на особу, яка працює на даному підприємстві, в установі, закладі та виявила бажання виконувати ці обов’язки.

3.    Особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки керівника комунального підприємства, установи, закладу подає на ім’я голови Харківської обласної ради заяву.

До заяви додаються:

      копія наказу по підприємству, установі, закладу стосовно займаної посади заявника;

      копія диплома про вищу освіту та/або інші документи, що підтверджують освіту, а також документи, які підтверджують кваліфікаційні вимоги на дану посаду;

      копія трудової книжки;

      копія паспорта громадянина України або паспорта громадянина України у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, та картки фізичної особи – платника податків, із зазначенням ідентифікаційного номера;

      письмова згода на збір та обробку персональних даних відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».

4.    Голова Харківської обласної ради надає заяву з відповідними документами до управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради (далі за текстом – Управління) для розгляду та підготовки відповідного розпорядження.

Управління готує проєкт розпорядження голови обласної ради щодо призначення (покладання обов’язків) виконуючого обов’язки керівника комунального підприємства, установи, закладу та надає до профільних постійних комісій обласної ради (далі за текстом – постійні комісії).

5.    Постійні комісії розглядають проєкт розпорядження разом із наданими документами та надають висновки щодо призначення (покладання обов’язків) виконуючим обов’язки керівника комунального підприємства, установи, закладу вищевказаної особи або обґрунтовану відмову з пропозиціями щодо іншої особи, на яку пропонується покласти виконання обов’язків керівника комунального підприємства, установи, закладу.

6.    На підставі висновків постійних комісій видається розпорядження голови Харківської обласної ради щодо призначення (покладання обов’язків) вищевказаної особи виконуючим обов’язки керівника комунального підприємства, установи, закладу.

7.    У розпорядженні може бути визначено строк виконання обов’язків керівника комунального підприємства, установи, закладу або визначено інші умови щодо строку його повноважень (до призначення керівника за рішенням обласної ради).

8.    Виконуючий обов’язки керівника комунального підприємства, установи, закладу здійснює повноваження від імені комунального підприємства, установи, закладу, представляє інтереси та має право першого підпису до закінчення строку повноважень.

9.    Зняття з особи повноважень щодо виконання обов’язків керівника підприємства, установи, закладу може здійснюватися на підставі поданої заяви згідно із розпорядженням голови обласної ради. При цьому, якщо керівника не призначено на посаду, дана особа надає пропозиції Харківській обласній раді щодо особи, яка замість неї буде виконувати обов’язки керівника даного комунального підприємства, установи, закладу.

10.          Призначення (покладання обов’язків) виконуючого обов’язки керівника комунального підприємства, установи, закладу на іншу особу здійснюється відповідно до пунктів 3 - 6 цього Порядку.

 

 

Заступник

голови обласної ради                                                       Володимир  СКОРОБАГАЧ