Пояснювальна записка

до проєкту рішення обласної ради «Про внесення змін до регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021 2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 14-VIІI»

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття проєкту рішення, цілей, завдань і основних його положень.

 

Відповідно до ст. 2 Закону України «Про Службу безпеки України» одним із завдань, покладених на Службу безпеки України, є попередження, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень проти миру і безпеки людства, тероризму.

Згідно зі ст. 4 Закону України «Про боротьбу з тероризмом» Служба безпеки України є головним органом у загальнодержавній системі боротьби з терористичною діяльністю.

Управління Служби безпеки України в Харківській області, як регіональний підрозділ Служби безпеки України, в межах визначеної законодавством компетенції здійснює:

- боротьбу з тероризмом шляхом проведення оперативно-розшукових та контррозвідувальних заходів, спрямованих на протидію терористичній діяльності;

- збирає інформацію про діяльність терористичних організацій;

- забезпечує через Антитерористичний центр при Службі безпеки України організацію і проведення антитерористичних заходів, координацію діяльності суб’єктів боротьби з тероризмом;

- здійснює досудове розслідування злочинів, пов’язаних з терористичною діяльністю.

Враховуючи викладене, розробка та внесення на розгляд обласної ради проєкту рішення «Про внесення змін до регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021 – 2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 14-VIІI» обумовлена необхідністю забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері боротьби з тероризмом.

 

2. Мета і завдання прийняття рішення.

 

Метою прийняття рішення є виділення коштів Управлінню Служби безпеки України в Харківській області на:

- придбання спеціальних технічних засобів, системи виявлення ідентифікаторів мобільних пристроїв стандарта GSM/UMTS/ LTE на базі автомобіля;

- модернізацію спеціальних технічних засобів, апаратно-програмного комплексу виявлення ідентифікаторів мобільних терміналів.

 

3. Загальна характеристика та основні положення проєкту рішення.

 

Зазначеним проєктом передбачається внесення змін до чинної регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021 – 2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 14-VIІI.

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

 

Цей проєкт рішення розроблено відповідно до регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021 – 2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 14-VIІI.

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування.

 

Фінансове забезпечення регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021 – 2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 14-VIІI, здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.

 

6. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків реалізації рішення.

 

Прийняття рішення буде сприяти удосконаленню системи забезпечення публічної безпеки, спрямованої на виявлення та усунення причин і умов, що можуть призвести до проявів тероризму, захисту мешканців міста Харкова від тероризму.

 

 

 

Директор Департаменту оборонної,

мобілізаційної роботи та взаємодії

з правоохоронними органами

Харківської обласної державної

адміністрації                                                                              Олексій МАКСИМОВ