ІНФОРМАЦІЯ

 

про хід виконання у 2020 році Програми відшкодування відсотків за кредитами, отриманими населенням Харківської області на впровадження енергозберігаючих заходів на 2016 – 2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 14-VІІ (зі змінами)

 

Програма відшкодування відсотків  за кредитами, отриманими населенням Харківської області на впровадження енергозберігаючих заходів, на 2016 – 2022 роки, затверджена рішенням обласної ради від 17 грудня 2015 року № 14-VІІ (зі змінами) (далі – Програма) розроблялась з урахуванням Державної програми «теплих» кредитів по зменшенню витрат населення в ході запровадження енергозберігаючих заходів, скорочення обсягів споживання енергоресурсів.

Програмою передбачено додаткове відшкодування з обласного бюджету 15% річної ставки (але не більше ніж відсоткова ставка, передбачена кредитною угодою) за отриманими кредитами на придбання населенням енергоефективного обладнання та/або матеріалів.

На реалізацію Програми у 2020 році в обласному бюджеті було передбачено 843,682 тис. грн.

У межах наявного фінансування з обласного бюджету було виплачено компенсацію за 514 кредитними угодами на загальну суму 501,314 тис. грн.

Найбільшу частку кредитів позичальниками було призначено на заміну та встановлення світлопрозорих конструкцій – 71% від отриманої суми, термомодернізацію житла – 21%, заміну та встановлення радіаторів та котлів опалення – 4%, інше.

Подальша реалізація Програми сприятиме скороченню обсягів споживання енергоресурсів, підвищенню енергоефективності будинків та створенню більш комфортних умов проживання в них.

 

 

 

Заступник директора Департаменту

житлово-комунального  господарства

та паливно-енергетичного комплексу

Харківської обласної державної

адміністрації – начальник управління

житлово-комунального господарства                                       Тетяна КОКОРІНА