ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами) та додатків 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до цього рішення»

 

Відповідно до прийнятих обласною радою локальних нормативних документів та поданих суб’єктами господарювання матеріалів, виникла необхідність внесення змін до додатку 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та додатку 2 «Переліку орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами), а саме:

 

У розділі «АГРОПРОМИСЛОВИЙ РОЗВИТОК»:

керуючись Указом Президента України від 27 березня 1998 року № 222/98 «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», постановою Кабінету Міністрів України від 03 серпня 1998 року № 1211 «Про затвердження Положення про порядок формування і використання коштів фондів підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» (зі змінами), розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2015 року № 995-р «Про схвалення Концепції розвитку сільських територій» (зі змінами) та іншими нормативно-правовими актами, відповідно до рішення обласної ради “Про делегування Харківській обласній державній адміністрації деяких повноважень позиція 1 переноситься до додатку 3.

У зв’язку з цим позиція 2 вважатиметься позицією 1.

 

У розділі «КУЛЬТУРА І ТУРИЗМ»:

1.        Відповідно до рішення обласної ради від 28 травня 2020 року № 1309-VII “Про перейменування ХАРКІВСЬКОГО МУЗИЧНОГО УЧИЛИЩА ІМ. Б.М. ЛЯТОШИНСЬКОГО” ХАРКІВСЬКЕ МУЗИЧНЕ УЧИЛИЩЕ ІМ. Б.М. ЛЯТОШИНСЬКОГО перейменовано в КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ МУЗИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ІМ. Б.М. ЛЯТОШИНСЬКОГО» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ. У зв’язку з цим, позиція 8 викладена в новій редакції.

2.        Відповідно до рішення обласної ради від 28 травня 2020 року № 1311-VII “Про перейменування ХАРКІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ХАРКІВКІНО»” ХАРКІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ХАРКІВКІНО» перейменовано у КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ХАРКІВСЬКА КІНОКОМІСІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ. У зв’язку з цим, позиція 22 викладена в новій редакції.

У розділі «НАУКА І ОСВІТА»:

відповідно до рішення обласної ради від 28 травня 2020 року № 1310-VII “Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИКОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ перейменовано в КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ. У зв’язку з цим, позиція 2 викладена в новій редакції.

 

У розділі «ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ»:

керуючись рішенням обласної ради від 29 листопада 2011 року № 287-VІ «Про делегування Харківській обласній державній адміністрації повноважень щодо управління КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ОБЛАСНИЙ СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «МЕТАЛІСТ» та КОМУНАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ «КОМПЛЕКСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА «МЕТАЛІСТ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» позиція 2 переноситься до додатку 3.

У зв’язку з цим, позиції 3-8 вважатимуться позиціями 2-7.

 

У розділі «СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ»:

1.    Відповідно до рішення обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1368-VII “Про перепрофілювання та перейменування комунальних закладів системи соціального захисту дітей, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області” КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ «ГАРМОНІЯ» перейменовано в КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ТА СІМЕЙ “ГАРМОНІЯ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ. У зв’язку з цим, позиція 1 викладена в новій редакції.

2.    Відповідно до рішення обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1368-VII “Про перепрофілювання та перейменування комунальних закладів системи соціального захисту дітей, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області” КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ “НАДІЯ”» перейменовано в КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ ТА СІМЕЙ “НАДІЯ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ. У зв’язку з цим, позиція 3 викладена в новій редакції.

 

У розділі «ІНШІ»:

на виконання рішення обласної ради від 28 травня 2020 року № 1307-VІI “Про припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЛОГІСТИЧНИЙ ЦЕНТР» шляхом приєднання до ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ЗНАХІДКА»” ліквідатором вжиті заходи щодо припинення КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЛОГІСТИЧНИЙ ЦЕНТР». До Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис 1004801120010065326 від 03 грудня 2020 року. У зв’язку з цим, пункт 3 із розділу вилучається, пункт 4 вважатиметься пунктом 3.

 

У розділі «ОБ’ЄКТИ СПІЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД СІЛ, СЕЛИЩ, МІСТ ОБЛАСТІ»:

у зв’язку із закінченням строку дії договору оренди цілісного майнового комплексу № 27 від 10.02.1993 (зі змінами), розташованого за адресою: м. Харків, в-д Балакірєва, 1, з оренди ОП аптека № 329, повернення його у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області та передачі на тимчасове відповідальне зберігання КП ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ПРОФДЕЗІНФЕКЦІЯ» розділ доповнено позицією 7.

Враховуючи зазначене, позиція 2 у Додатку 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» вилучається.

 

Беручи до уваги, що рішеннями обласної ради передані повноваження Харківській обласній державній адміністрації щодо управління КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДІВНИЦТВА НА СЕЛІ» та КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ «ОБЛАСНИЙ СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «МЕТАЛІСТ» пропонується на затвердження додаток 3 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, повноваження з управління якими передано Харківській обласній державній адміністрації».

 

Враховуючи вищевикладене, з метою упорядкування обліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області підготовлений проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами) та додатків 1 «Перелік суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» та 2 «Перелік орендованих цілісних майнових комплексів та структурних підрозділів, майно яких знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» до цього рішення».

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                              Марина БУР’ЯНОВА