Додаток

до рішення обласної ради

від ________ 2021 року № ___- VІІІ

(___ сесія VІІІ скликання)

 

 

3. СТВОРЕННЯ ЕКСПЕРТНОЇ РАДИ

 

3.1. Експертна рада утворюється у складі не менше трьох осіб.

3.2. Посадовий склад експертної ради затверджується Харківською обласною радою за поданням директора Центру.

3.3. Половина складу експертної ради має обиратися із представників активної молоді, інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю, на умовах конкурсу.

Член експертної ради від активної молоді, інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю, має відповідати таким вимогам:

-      бездоганна ділова репутація та (або) авторитет серед молоді;

-      діяльність у молодіжній сфері на території Харківської області;

-      відсутність реального або потенційного конфлікту інтересів, що може вплинути на об’єктивність і неупередженість прийняття рішень експертною радою, зокрема відсутність трудових відносин із Центром;

-      наявність професійних знань, досвіду роботи у сфері молодіжної політики;

-      відсутність непогашеної судимості.

До складу експертної ради може бути делеговано не більше як по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.

Одна і та ж особа не може бути членом експертної ради більш як два строки поспіль.

3.4. Представники активної молоді, інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю, подають на ім’я директора Центру заяву щодо включення їх до складу експертної ради та такі документи:

-      рішення інституту громадянського суспільства про делегування представника;

-      засвідчені належним чином копії затвердженого в установленому порядку статуту громадської організації та документа про державну реєстрацію;

-      заяву-згоду на обробку персональних даних від делегованого представника;

-      біографічну довідку делегованого представника;

-      відомості про результати діяльності інституту громадянського суспільства за останні два роки до моменту оголошення конкурсу про формування складу експертної ради;

-      відомості про місцезнаходження інституту громадянського суспільства та контактну інформацію;

-      копії сертифікатів, дипломів тощо делегованого представника за діяльність у молодіжній сфері (за наявності).

3.5. Директор Центру створює робочу групу кількістю 7 осіб, яка обирає до експертної ради Центру представників активної молоді, інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю, представників науки, депутатів профільних постійних комісій обласної ради, органів виконавчої влади.

До робочої групи включаються представники Центру, галузевого управління Харківської обласної державної адміністрації, депутати профільних постійних комісій обласної ради.

3.6. Голова та секретар робочої групи обираються на її першому засіданні.

Голова робочої групи:

-      керує у робочій групі, визначає порядок її роботи;

-      організовує проведення конкурсного відбору робочою групою;

-      головує на засіданнях робочої групи та при проведенні конкурсного відбору;

-      організовує і контролює виконання покладених на робочу групу завдань.

Секретар робочої групи забезпечує:

-          ведення та оформлення протоколів засідань робочої групи та конкурсного відбору;

-          підготовку проєктів порядку денного засідань робочої групи та конкурсного відбору  та надсилання їх членам робочої групи;

-          за дорученням голови робочої групи виконує іншу організаційну роботу.

За відсутності на засіданні голови або секретаря робочої групи їхні обов’язки виконує один із членів робочої групи, обраний на її засіданні.

3.7. Робоча група:

-     перевіряє відповідність фахових та інших навичок представників активної молоді, інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю (далі за текстом – претенденти), критеріям, визначеним у п. 3.3 цього розділу;

-     перевіряє наявність усіх документів, зазначених у п. 3.4 цього розділу;

-     узагальнює інформацію;

-     розміщує на вебсайті Центру, галузевого управління Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради перелік претендентів, яких допущено до конкурсу (ПІБ делегата, організація, яку він представляє, біографічні відомості, інформація про діяльність організації, відомості про результати діяльності інституту громадянського суспільства за останні два роки до моменту оголошення конкурсу про формування складу експертної ради, з урахуванням вимог щодо захисту персональних даних);

-     розміщує на вебсайті Центру та сайті галузевого управління Харківської обласної державної адміністрації перелік недопущених претендентів (ПІБ делегата, організація, яку він представляє) у разі їх невідповідності критеріям, визначених у пунктах 3.3 та 3.4 цього розділу;

-     приймає подання, порядок проведення яких передбачено пунктом 3.11 цього Положення, та приймає на підставі них рішення про включення до складу експертної ради Центру представників науки, депутати профільних постійних комісій обласної ради, представники органів виконавчої влади;

-     проводить конкурсний відбір претендентів, для включення їх до персонального?? складу експертної ради Центру.

3.8. Директор Центру протягом 7 календарних днів з дня розміщення оголошення про проведення конкурсного відбору створює робочу групу.

Документи від представників активної молоді, інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю, представників науки, депутатів профільних постійних комісій обласної ради, органів виконавчої влади приймаються протягом 14 календарних днів з дня розміщення оголошення.

3.9. У разі надходження звернень від представників активної молоді, інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю, у кількості, більшій за встановлену, проводиться конкурсний відбір.

3.10. Порядок проведення конкурсного відбору.

Конкурсний відбір представників активної молоді, інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю, проводиться не пізніше 10 календарних днів після закінчення приймання документів від претендентів.

Організація та проведення конкурсного відбору покладається на робочу групу.

Конкурсний відбір проводиться в приміщеннях Центру, галузевого управління Харківської обласної державної адміністрації або інших приміщеннях, пристосованих для цієї мети. Інформація про місце проведення конкурсного відбору зазначається в оголошенні про конкурсний відбір.

Форма проведення конкурсного відбору - конференція або співбесіда з претендентами (за рішенням робочої групи). Інформація щодо форми проведення конкурсного відбору зазначається в оголошенні про конкурсний відбір.

Учасниками конкурсного відбору вважаються претенденти, допущені до участі у конкурсному відборі, після пред’явлення ними під час реєстрації документа, що посвідчує особу.

Претенденти беруть участь у конкурсному відборі особисто.

Головою комісії з конкурсного відбору є голова робочої групи або уповноважений представник робочої групи, який інформує присутніх про порядок проведення конкурсного відбору.

Члени лічильної комісії (не більше 3-х осіб) обираються зі складу робочої групи з конкурсного відбору. Лічильна комісія з конкурсного відбору здійснює підрахунок результатів конкурсного відбору.

Конференція складається із презентацій організацій, які представлені претендентами, планів організацій щодо подальшого забезпечення ефективної діяльності Центру.

Співбесіда складається із обговорення презентації претендентом організації, яку він представляє, планів організації щодо подальшого забезпечення ефективної діяльності Центру.

Переможці конкурсного відбору обираються за результатами рейтингового голосування.

Рейтингове голосування здійснюється шляхом заповнення кожним членом комісії з конкурсного відбору протоколу голосування.

У протоколі голосування зазначаються в алфавітному порядку прізвища, імена, по батькові всіх кандидатів, допущених до участі в конкурсному відборі (конференції), із найменуваннями інститутів громадянського суспільства, які вони представляють.

У протоколі голосування біля прізвища кожного кандидата проставляються бали від 1 до 12 (де 12 - найвищий бал, 1 - найнижчий). Після проставлення протоколі голосування відповідних балів, член комісії з конкурсного відбору засвідчує його правильність особистим підписом.

Підрахунок балів здійснюється лічильною комісією. Лічильна комісія складає відповідний протокол про результати рейтингового голосування. Протокол передається голові комісії з конкурсного відбору. Голова комісії з конкурсного відбору оголошує членам комісії з конкурсного відбору результати рейтингового голосування.

До складу експертної ради обираються претенденти, які набрали більшу кількість балів.

Якщо за підсумками рейтингового голосування кількість претендентів, які набрали менше балів, залишилися на межі кількісного складу, необхідного для включення до експертної ради, проводиться відкрите голосування шляхом підняття рук «за», «проти», «утримався» між даними претендентами. Претендент, який набрав більшу кількість голосів «за», вважається переможцем конкурсного відбору. Дане голосування лічильна комісія оформлює протоколом.

Проведення конкурсного відбору оформлюється протоколом за підписом всіх членів комісії з конкурсного відбору. Даний протокол складається у 2-х примірниках. Перший примірник залишається в документах про проведення конкурсного відбору, які зберігаються в Центрі, другий примірник залишається в документах робочої групи.

3.11. До другої частини складу експертної ради, який визначає робоча група, включаються представники науки, депутати профільних постійних комісій обласної ради, представники органів виконавчої влади.

Представники від депутатів профільних постійних комісій обласної ради включаються до складу експертної ради на підставі подання голови профільної постійної комісії обласної ради.

Представники від органів виконавчої влади включаються до складу експертної ради на підставі подання керівника такого органу на ім’я директора Центру.

Представники науки включаються до складу експертної ради на підставі особистого звернення на ім’я директора Центру.

3.12. Після визначення кандидатів для включення до експертної ради голова робочої групи подає директору Центру перелік представників активної молоді, інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю, представників науки, депутатів профільних постійних комісій обласної ради, органів виконавчої влади, яких рекомендуються включити до персонального складу експертної ради Центру.

3.13. Директор Центру подає Харківській обласній раді список представників активної молоді, інститутів громадянського суспільства, що працюють з молоддю, представників науки, депутатів профільних постійних комісій обласної ради, органів виконавчої влади, для затвердження в установленому порядку.

3.14. Подання директора Центру направляється до управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради готує відповідний проєкт рішення обласної ради.

Профільні постійні комісії розглядають проєкт рішення та надають висновки та пропозиції стосовно погодження винесення даного проєкту рішення на сесію обласної ради або відмови (із обґрунтуванням підстав).

Погоджений проєкт рішення виноситься на затвердження на пленарне засідання сесії обласної ради.

При відмові у погодженні проєкту рішення управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради листом надсилає  директору Центру висновки профільних постійних комісій обласної ради для врахування.

3.15. Експертну раду очолює її голова. Обрання та дострокове припинення повноважень голови експертної ради здійснюється більшістю голосів від загальної кількості членів експертної ради.

3.16. Із членів експертної ради обирається її секретар.

Секретар експертної ради забезпечує:

-     ведення діловодства та оформлення протоколів засідань експертної ради;

-     інформування членів експертної ради про засідання експертної ради;

-     за дорученням голови експертної ради виконує іншу організаційну роботу.

3.17. Строк повноважень членів експертної ради становить два роки. Члени експертної ради здійснюють свої повноваження на безоплатній основі.

3.18. Директор Центру за місяць до закінчення повноважень членів експертної ради оголошує про створення нового складу експертної ради.

Оголошення розміщується на офіційних вебсайтах Центру, галузевого управління Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради.

Порядок проведення конкурсу та визначення персонального складу експертної ради визначено в пунктах 3.5-3.14 цього розділу.

3.19. Повноваження члена експертної ради можуть бути достроково припинені за рішенням Харківської обласної ради в разі:

-     особистого бажання члена експертної ради;

-     неможливості виконання, невиконання або неналежного виконання повноважень членом експертної ради.

 

 

 

Перший заступник голови

обласної ради                                                                              Альберт КОНОНЕНКО