ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

___ сесія VIІІ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

                                                                                                 Проєкт

Від _________ 2021 року                                                               ___-VIІІ

 

Про внесення змін до рішення обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1377-VІІ «Про деякі питання оренди  комунального майна», Положення та Переліку закладів, затверджених даним рішенням

 

 

 

Відповідно до статей 43, 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 червня 2020 р. № 483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна», Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та рішення обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1377-VІІ «Про деякі питання оренди комунального майна» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.        Внести зміни до рішення обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1377-VІІ «Про деякі питання оренди комунального майна»:

- пункт 8 рішення викласти у такій редакції:

«8. Застосовувати при оформленні оренди майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, Примірний договір оренди єдиного майнового комплексу державного підприємства, його відокремленого структурного підрозділу та Примірний договір оренди нерухомого майна, іншого окремого індивідуально визначеного майна, що знаходиться у державній власності, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2020 року № 820, при цьому:

-       встановити, що розмір забезпечувального депозиту, що сплачує  Орендар складає 2 (дві) місячні оренді плати та вноситься у співвідношенні, визначеному чинною Методикою оренди;

-       встановити, що передача Майна в оренду не тягне за собою виникнення в Орендаря права власності на це Майно. Власником Майна залишаються територіальні громади сіл, селищ, міст області, а Орендар користується ним протягом строку оренди. ˮ;

-            замінити по тексту рішення фразу «з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю» фразою «з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування» у відповідних відмінках.

2.             Внести зміни до Положення про особливості та порядок передачі в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1377-VІІ «Про деякі питання оренди комунального майна» (далі - Положення):

-       пункт 4.1 Положення викласти у такій редакції:

«4.1. Після прийняття обласною радою/балансоутримувачем відповідного рішення протягом 10 календарних днів на офіційному сайті обласної ради та в ЕТС розміщується інформація про об’єкти оренди, включені до відповідних Переліків.

У разі коли балансоутримувач/орендодавець, через відсутність  технічної можливості та з інших підстав, не може оприлюднити необхідну інформацію в ЕТС та провести аукціон, за його окремою заявою вказані дії може здійснити обласна рада.

Аукціони з передачі майна в оренду проводяться не раніше ніж через 20 днів, але не пізніше ніж через 35 днів після публікації в ЕТС оголошення про передачу майна в оренду.»;

- викласти абзаци 3 та 4 пункту 5.2 у такій редакції:

« - об’єкт оренди пропонується для передачі в оренду без проведення аукціону (крім бюджетних установ і установ, зазначених у абзаці 1 пункту 8 Методики розрахунку орендної плати за майно, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та пропорції її розподілу, затвердженої рішенням обласної ради від 01 березня 2012 року № 368-VI (далі – Методика));

 - об’єкт оренди використовується на підставі договору оренди, укладеного без проведення аукціону або конкурсу, і орендар бажає подовжити договір оренди на новий строк (крім бюджетних установ і установ, зазначених у абзаці 1 пункту 8 Методики).».

3.             Внести зміни до Переліку підприємств, установ, організацій, закладів, що надають соціально важливі послуги населенню, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1377-VІІ «Про деякі питання оренди комунального майна», виклавши його у новій редакції (додається).

4.           Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області.

 

 

 

Голова обласної ради                                                                       Артур ТОВМАСЯН

 

 

 

Розробник: управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради, 705 32 50