Пояснювальна записка

до проєкту рішення Харківської обласної ради

«Про затвердження Положення про Спартакіаду з видів спорту серед органів місцевого самоврядування Харківської області та Положення про Спартакіаду з масового спорту серед органів місцевого самоврядування Харківської області та про визнання таким, що втратило чинність, рішення обласної ради».

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття рішення

Проектом рішення передбачається затвердження Положення про Спартакіаду з видів спорту серед органів місцевого самоврядування Харківської області та Положення про Спартакіаду з масового спорту серед органів місцевого самоврядування Харківської області у зв’язку із утворенням на території області нових адміністративно-територіальних одиниць та ліквідацією районів області.

 

2. Мета і завдання прийняття рішення

Затвердження Положення про Спартакіаду з видів спорту серед органів місцевого самоврядування Харківської області та Положення про Спартакіаду з масового спорту серед органів місцевого самоврядування Харківської області проводиться як комплексний захід, спрямований на популяризацію фізичної культури і спорту в області, пропаганду здорового способу життя, активізації фізкультурно-масової, оздоровчої роботи, залучення до фізкультурно-оздоровчих занять населення різних вікових груп, виявлення кращих районних, міських та територіальних фізкультурних організацій за підсумками виступів збірних команд, популяризації найбільш масових і доступних видів спорту фізкультурно-оздоровчої спрямованості.

 

3. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання.

Проект рішення розроблено відповідно до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у Харківській області на 2019 – 2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 819-VІI, ґрунтується на нормах Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 

4. Прогноз соціально-економічних та інших наслідків прийняття рішення

Прийняття проекту рішення надасть можливість:

- активізувати фізкультурно-спортивну роботу в усіх ланках системи фізичного виховання населення;

- підвищити ефективність навчально-тренувальної роботи у спортивних організаціях області, подальша пропаганда та розвиток видів спорту;

- підвищити якість роботи спортивних шкіл з підготовки спортивних резервів.

 

2

 

5. Запобігання корупції

У проекті акта відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень. Громадська антикорупційна експертиза не проводилася.

 

 

 

Заступник начальника Управління

у справах молоді та спорту Харківської

обласної державної адміністрації

начальник відділу у справах фізичної

культури та спорту                                                                             Сергій ХРИСТОЄВ

«____» ____________ 20___ р.