ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про призначення Лагутіної Віри Олександрівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА»”

 

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА» розташований за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62.

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» (зі змінами) керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

27 лютого 2020 року обласною радою прийнято рішення № 1229-VІІ  про оголошення конкурсу на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА».

Розпорядженням голови обласної ради від 18 січня 2021 року № 9 створена конкурсна комісія з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА» та затверджено її персональний склад.

Для участі у конкурсі на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА» надійшло шість заяв з відповідними пакетами документів.

За підсумками проведення першого етапу конкурсного відбору (визначення відповідності кандидатів кваліфікаційним вимогам та наявності повного пакету документів згідно із вимогами, опублікованими в оголошенні) всі претенденти на посаду допущені до участі в другому етапі конкурсного відбору.

За підсумками проведення другого етапу конкурсного відбору (презентація проєкту програми розвитку КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА» на один і п’ять років та співбесіда з кандидатами) конкурсна комісія визначила ЛАГУТІНУ Віру Олександрівну переможцем конкурсного відбору.

ЛАГУТІНА Віра Олександрівна, 1986 року народження. Освіта вища. У 2010 році закінчила Харківський державний технічний університет будівництва та архітектури із спеціальності «Архітектура будівель і споруд» та здобула кваліфікацію архітектора.

У 2017 році Лагутіна В.О. здобула науковий ступінь кандидата архітектури.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про культуру», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, враховуючи рішення конкурсної комісії з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА» підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про призначення Лагутіної Віри Олександрівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВА»”.

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності 

виконавчого апарату  обласної ради                             Марина БУР’ЯНОВА