ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

___ сесія VІІI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

ПРОЄКТ

 

Від  ____________ 2021 року                                                                                      № ___-VIІІ

 

Про внесення змін до Положення про порядок списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1225-VII, й додатків 1, 2 до нього та визнання рішення обласної ради від 15 жовтня 2020 року  № 1379-VII таким, що втратило чинність 

 

Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43, статей 55, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку списання об’єктів державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2007 № 1314 (зі змінами), обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1.        Внести зміни до Положення про порядок списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1225-VII, а саме:

      у пунктах 1.6, 2.2 слова з цифрою «до 20 тис.грн» замінити на слова і цифру «до 50 тис.грн»;

      розділ І «ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ» доповнити новими пунктами 1.9-1.10 наступного змісту:

«1.9. Суб’єкти спільної власності, визначені у додатку 1 до цього Положення, на балансі яких перебуває майно, первісна (переоцінена) вартість якого становить більш як 50 тис. гривень та яке не використовується у господарській діяльності, у тому числі морально застаріле та фізично зношене, щомісяця до 10 числа подають обласній раді інформацію про таке майно.

1.10. З метою ефективного використання та безоплатної передачі майна, що не використовується у господарській діяльності суб’єкта спільної власності, у тому числі морально застаріле та фізично зношене, іншим суб’єктам спільної власності або суб’єктам господарювання інших форм власності обласна рада оприлюднює отриману інформацію на офіційному вебсайті.

Відсутність протягом 30 робочих днів з дня оприлюднення інформації стосовно морально застарілого та фізично зношеного майна пропозицій щодо його передачі може використовуватися під час здійснення списання такого майна як підтвердження неможливості його безоплатної передачі в установленому порядку.».

Відповідно пункт 1.9 вважати пунктом 1.11;

-     абзац другий пункту 2.4, абзац другий пункту 3.1, абзац другий пункту 4.2 доповнити словами:

«…(від Харківської обласної ради звернення на ім’я голови Харківської обласної ради подає голова комісії зі списання основних засобів та інших матеріальних цінностей у виконавчому апараті обласної ради);».

 

2.        Внести зміни до додатків 1, 2 до Положення про порядок списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1225-VII, виклавши їх у новій редакції (додаються).

 

3.        Визнати таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1379-VII «Про внесення змін до додатків 1, 2 до Положення про порядок списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від  30 травня 2019 року  № 1036-VII (зі змінами)».

 

 

 

Голова обласної ради                                                                                Артур ТОВМАСЯН

 

 

 

Розробник: управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради, 705 32 88