ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

V сесія VІІI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Від 10 червня 2021 року                                                                              № 158-VІІI

 

Про оголошення гідрологічного

заказника місцевого значення

«Руськолозівський»

 

З метою збереження біологічного, ландшафтного, природного різноманіття та забезпечення належної охорони природних комплексів і об’єктів, які мають особливу природоохоронну, наукову, естетичну та іншу цінність, відповідно до статті 53 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та статтей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Оголосити на території Харківського району Харківської області гідрологічний заказник місцевого значення «Руськолозівський» орієнтовною площею 33,5 га, без вилучення земельних ділянок із користування, та за згодою землекористувачів включити його до складу природно-заповідного фонду Харківської області.

 

2. Харківській обласній державній адміністрації забезпечити розроблення та затвердження Положення про оголошену заповідну територію, а також вжити заходів щодо передачі її під охорону, з оформленням відповідного охоронного зобов’язання.

 

3. Рекомендувати Державній екологічній інспекції у Харківській області забезпечити здійснення контролю за дотриманням режиму охорони та збереження території природно-заповідного фонду.

 

4. Рекомендувати Дергачівській міській раді Харківського району Харківської області забезпечити дотримання режиму охорони та збереження території природно-заповідного фонду та встановити межі об'єкта природно-заповідного фонду відповідно до законодавства України.

 

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань екології, природокористування, охорони довкілля, надзвичайних ситуацій та ліквідації їхніх наслідків (Олександр КУХАР).

 

 

 

Голова обласної ради                                                        Артур ТОВМАСЯН