ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

 

20 липня 2021 року                                                                                                          155

 

 

Про забезпечення оприлюднення

публічної інформації  Харківською обласною радою

у формі відкритих даних, затвердження

Переліку наборів даних, що підлягають

оприлюдненню та оновленню

у формі відкритих даних,

та визнання деяких розпоряджень

голови обласної ради такими,

що втратили чинність

 

З метою забезпечення прозорості та відкритості діяльності Харківської обласної ради, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, яка знаходиться у володінні суб’єкта владних повноважень, на виконання ст. 10-1 Закону України «Про доступ до публічної інформації», постанов Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами), від 30 листопада 2016 року № 867 «Деякі питання оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних», від 17 квітня 2019 року № 409 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відкритих даних», керуючись статтею 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

1. Затвердити Перелік наборів даних, що підлягають оприлюдненню та оновленню Харківською обласною радою у формі відкритих даних (далі – Перелік), який додається.

2. Керівникам структурних підрозділів виконавчого апарату Харківської обласної ради відповідно до їхніх посадових обов’язків надавати відділу по роботі із зверненнями громадян управління з питань діяльності виконавчого апарату та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради узгоджені набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, в електронному вигляді відповідно до Переліку.

3. Відділу по роботі із зверненнями громадян управління з питань діяльності виконавчого апарату та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради та відділу програмно-комп’ютерного забезпечення управління бухгалтерського обліку, фінансів та господарської діяльності виконавчого апарату обласної ради забезпечувати оприлюднення та оновлення наборів даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, на офіційному вебсайті Харківської обласної ради та на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних, відповідно до Переліку.

4. Визначити відповідальною особою, яка здійснює контроль за оприлюдненням публічної інформації у формі відкритих даних, її оновлення, розпорядником якої є Харківська обласна рада, на офіційному вебсайті Харківської обласної ради та на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних, – заступника керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Юрія КІСЕЛЬОВА.

5. Визначити особами, відповідальними за забезпечення, підготовку, передачу (завантаження), актуальність, достовірність, систематичне, оперативне оновлення інформації у формі відкритих даних Харківської обласної ради на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних, керівників структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради,  згідно з Переліком.

6. Визначити відповідальними за оприлюднення інформації у формі відкритих даних, розпорядником якої є Харківська обласна рада, на офіційному вебсайті Харківської обласної ради та Єдиному державному вебпорталі відкритих даних наступних посадових осіб: Дар’я КУДІНА (відповідальний виконавець) – начальник відділу по роботі із зверненнями громадян управління з питань діяльності виконавчого апарату та роботи з персоналом виконавчого апарату обласної ради; Ігор ШИШКО (основний виконавець) – головний спеціаліст відділу програмно-комп’ютерного забезпечення управління бухгалтерського обліку, фінансів та господарської діяльності виконавчого апарату обласної ради.

7. Начальнику відділу програмно-комп’ютерного забезпечення управління бухгалтерського обліку, фінансів та господарської діяльності виконавчого апарату Харківської обласної ради Костянтину МІТІЧКІНУ забезпечити технічну підтримку внесення і оновлення наборів відкритих даних Харківської обласної ради керівниками структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради.

8. Встановити, що періодичність оновлення наборів даних здійснюється у строки, визначені у Переліку.

9. Врахувати, що відповідно до розпоряджень голови обласної ради від 20 квітня 2011 року № 40 «Про забезпечення виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» у виконавчому апараті Харківської обласної ради» та від 28 квітня 2015 року № 73 “Про внесення змін до розпоряджень голови обласної ради від 20 квітня 2011 року № 40 «Про забезпечення виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» у виконавчому апараті Харківської обласної ради»” затверджено список інформації з обмеженим доступом, що знаходиться у системі діловодства обласної ради.

10. Визнати такими, що втратили чинність:

- розпорядження голови обласної ради від 03 жовтня 2016 року № 217 «Про забезпечення оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних»;

- розпорядження голови обласної ради від 17 липня 2017 року № 112 «Про внесення змін до розпорядження голови обласної ради від 03 жовтня 2016 року № 217 «Про забезпечення оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних» та Переліку наборів даних, що підлягають оприлюдненню та оновленню Харківською обласною радою у формі відкритих даних, затверджених цим розпорядженням»;

- розпорядження голови обласної ради від 08 липня 2019 року № 160 «Про внесення змін до розпорядження голови обласної ради від 03 жовтня 2016 року № 217 «Про забезпечення оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних» (зі змінами) та до Переліку наборів даних, що підлягають оприлюдненню та оновленню Харківською обласною радою у формі відкритих даних, затверджених цим розпорядженням»;

- розпорядження голови обласної ради від 20 жовтня 2020 року № 158 «Про внесення змін до Переліку наборів даних, що підлягають оприлюдненню та оновленню Харківською обласною радою у формі відкритих даних, затвердженого розпорядженням голови обласної ради від 03 жовтня 2016 року № 217 (зі змінами)».

11. Ознайомити з даним розпорядженням усіх працівників виконавчого апарату обласної ради під розпис.  

12. Контроль за виконанням розпорядження залишаю за собою.

 

 

Голова обласної ради                                                                               Артур ТОВМАСЯН