ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

VІ сесія VІІІ скликання

П Р О Т О К О Л  №  6

 

                                                                                                                                            м. Харків         від 19 серпня 2021 року

Обласна рада,

велика зала

Будинку рад, 10-00

Всього обрано депутатів – 120.

Запрошені та присутні:

т.в.о. голови Харківської обласної державної адміністрації, секретар Харківської міської ради, заступники голови обласної державної адміністрації, керівники правоохоронних органів, департаментів та управлінь обласної державної адміністрації, народні депутати України, представники засобів масової інформації.

Відкриває пленарне засідання сесії голова обласної ради Артур ТОВМАСЯН.

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 93 депутата.

Артур ТОВМАСЯН оголосив пленарне засідання позачергової VІ сесії обласної ради VІІІ скликання відкритим.

 

Голова обласної ради привітав усіх присутніх зі святом Преображення Господнього та прийдешніми святами – Днем Державного Прапора України, Днем Незалежності України та Днем міста Харкова.

 

Артур ТОВМАСЯН надав слово для виступу т.в.о. голови Харківської обласної державної адміністрації Олександру СКАКУНУ.

 

 

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного позачергової
VІ сесії обласної ради VІІІ скликання
.

1.    Про звільнення з посади голови Харківської обласної ради VІІІ скликання Товмасяна А.Е. у зв’язку із достроковим припиненням повноважень.

2.    Про обрання голови Харківської обласної ради.

3.    Про визначення умов оплати праці голови обласної ради.

4.    Про депутатські запити.

5.    Різне.

За пропозицією депутатів ГОЛОВУЮЧИЙ поставив проєкт рішення «Про затвердження порядку денного позачергової VІ сесії обласної ради VІІІ скликання» на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

Рішення прийнято.

 

За пропозицією депутатів ГОЛОВУЮЧИЙ поставив проєкт рішення «Про затвердження порядку денного позачергової VІ сесії обласної ради VІІІ скликання» на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного позачергової VІ сесії обласної ради VІІІ скликання» прийняти в цілому.

(Рішення № 195-VIІІ додається)

 

Артур ТОВМАСЯН проінформував присутніх, що він подав до обласної ради особисту заяву про складення повноважень голови обласної ради та не буде брати участі у голосуванні з питання «Про звільнення з посади голови Харківської обласної ради VІІІ скликання Товмасяна А.Е. у зв’язку із достроковим припиненням повноважень» з метою забезпечення дотримання вимог статей 28, 35 Закону України «Про запобігання корупції» та ст. 59-1 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

 

Голова обласної ради Артур ТОВМАСЯН передав право головування на пленарному засіданні першому заступнику голови обласної ради Альберту КОНОНЕНКУ.

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення з посади голови Харківської обласної ради VІІІ скликання Товмасяна А.Е. у зв’язку із достроковим припиненням повноважень.

 

Доповідає: Альберт КОНОНЕНКО – перший заступник голови обласної ради.

Альберт КОНОНЕНКО повідомив депутатам про те, що у зв'язку з поданням головою обласної ради Товмасяном Артуром Едмаровичем особистої заяви про складення ним повноважень голови обласної ради, згідно з частиною 5 статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та пункту 3 статті 59 Регламенту Харківської обласної ради VІІІ скликання повноваження голови ради припиняються, а відповідна особа звільняється з посади голови ради з дня прийняття відповідною радою рішення, яким береться до відома зазначений факт.

 

Альберт КОНОНЕНКО повідомив, що згідно з частиною 3 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» пропонується голосування з цього питання провести за допомогою системи «Надія» у режимі «ТАЄМНО».

Альберт КОНОНЕНКО запропонував узгодити зазначене питання шляхом проведення процедурного голосування.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

12.

Рішення прийнято.

Слово для виступу надано Вікторії БЕЛЯВЦЕВІЙ, депутатці обласної ради, депутатська фракція політичної партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!».

За пропозицією депутатів Альберт КОНОНЕНКО поставив проєкт рішення «Про звільнення з посади голови Харківської обласної ради VІІІ скликання Товмасяна А.Е. у зв’язку із достроковим припиненням повноважень» на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

5;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення з посади голови Харківської обласної ради VІІІ скликання Товмасяна А.Е. у зв’язку із достроковим припиненням повноважень» прийняти в цілому.

(Рішення № 196-VIІІ додається)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ надав слово для виступу Артуру ТОВМАСЯНУ, депутату обласної ради, позафракційному.

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про обрання голови Харківської обласної ради.

 

 

 

Доповідає: Альберт КОНОНЕНКО – перший заступник голови обласної ради.

Альберт КОНОНЕНКО повідомив, що відповідно до статей 55, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» голова обласної ради обирається з числа депутатів таємним голосуванням із використанням виборчих бюлетенів. Обрання голови ради складається з таких етапів: висування кандидатів; виступи кандидатів та відповіді на запитання; обговорення кандидатур; утворення лічильної комісії та організація її роботи; проведення таємного голосування виборчими бюлетенями; встановлення результатів виборів.

Альберт КОНОНЕНКО повідомив депутатам, що на першій сесії було обрано лічильну комісію у складі: від фракції політичної партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!» Віталій ПАНОВ – голова лічильної комісії, Ігор ГОРІШНІЙ, Людмила ГАСАН, Світлана РОТАЧ; від фракції політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» Олена БОЧАРНІКОВА, Артур СЕВЕРІНОВ; від фракції політичної партії «СЛУГА НАРОДУ» Руслан ДЕЙНЕКА; від фракції політичної партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!» Наталія ПЛОТНІК; від фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Катерина КУРАШОВА – секретар лічильної комісії.

Альберт КОНОНЕНКО звернувся до керівників фракцій щодо зауважень стосовно складу лічильної комісії.

У зв’язку з відсутністю зауважень Альберт КОНОНЕНКО поставив на голосування обрання лічильної комісії в озвученому складі.

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

Рішення прийнято.

Альберт КОНОНЕНКО запропонував перейти до процедури висування кандидатур на посаду голови обласної ради.

Ігор ЗАХАРЧЕНКО, депутат обласної ради, керівник фракції політичної партії «СЛУГА НАРОДУ», вніс пропозицію обрати головою обласної ради ЄГОРОВУ-ЛУЦЕНКО Тетяну Петрівну – від партії «СЛУГА НАРОДУ».

Роман СЕМЕНУХА, депутат обласної ради, депутатська фракція політичної партії «СЛУГА НАРОДУ», підтримав кандидатуру ЄГОРОВОЇ-ЛУЦЕНКО Тетяни Петрівни.

Альберт КОНОНЕНКО звернув увагу кандидата на посаду голови обласної ради, що на виконання вимог статті 57 Регламенту Харківської обласної ради VIII скликання необхідно надати відповідні інформаційні матеріали.

Альберт КОНОНЕНКО зауважив, що профільній постійній комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування необхідно зібратися і розглянути надані матеріали. Також частиною 2 статті 57 Регламенту Харківської обласної ради VIII скликання передбачено обговорення висунутих кандидатур у постійних комісіях, депутатських фракціях та групах. Після попереднього розгляду інформаційних матеріалів про кандидата запропоновано перейти до виступу кандидата та обговорення.

 

Оголошено перерву.

 

Після перерви.

 

Альберт КОНОНЕНКО повідомив депутатам та присутніх, що за висновком профільної постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування інформаційні матеріали про кандидата на посаду голови обласної ради ЄГОРОВОЇ-ЛУЦЕНКО Тетяни Петрівни визнано такими, що відповідають вимогам статті 57 Регламенту Харківської обласної ради VIII скликання, та рекомендовано відповідну кандидатуру включити до виборчого бюлетеня по виборах голови обласної ради.

Також Альберт КОНОНЕНКО попросив членів лічильної комісії зібратися для вирішення організаційних питань у холі Малої зали (2 поверх), а працівників виконавчого апарату обласної ради надати організаційну допомогу в роботі лічильної комісії.

Альберт КОНОНЕНКО запропонував депутатам, які бажають узяти участь в обговоренні, записатися на виступ та надав слово для виступу кандидату на посаду голови обласної ради Тетяні ЄГОРОВІЙ-ЛУЦЕНКО.

Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО, кандидат на посаду голови Харківської обласної ради, депутатська фракція політичної партії «СЛУГА НАРОДУ», подякувала членам фракції за висування її кандидатури та повідомила про пріоритетні напрями своєї роботи на посаді голови обласної ради.

Запитання кандидату на посаду голови обласної ради Тетяні ЄГОРОВІЙ-ЛУЦЕНКО поставили:

Вікторія БЕЛЯВЦЕВА, депутат обласної ради, депутатська фракція політичної партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!»;

Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО, кандидат на посаду голови Харківської обласної ради, депутатська фракція політичної партії «СЛУГА НАРОДУ», дала відповідь на поставлене запитання;

Ольга ЛЬВОВА, депутат обласної ради, депутатська фракція політичної партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!»;

Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО, кандидат на посаду голови Харківської обласної ради, депутатська фракція політичної партії «СЛУГА НАРОДУ», дала відповідь на поставлене запитання.

 

Альберт КОНОНЕНКО надав інформацію з питання, порушеного депутатом обласної ради Ольгою ЛЬВОВОЮ.

Віталій ПАНОВ, голова лічильної комісії Харківської обласної ради, зачитав уголос текст протоколу № 6 засідання лічильної комісії від 19 серпня 2021 року (додається), яким затверджено зразок виборчого бюлетеня по виборах голови Харківської обласної ради та порядок голосування на виборах голови Харківської обласної ради.

 

Альберт КОНОНЕНКО, головуючий, перший заступник голови обласної ради, запропонував інформацію, озвучену головою лічильної комісії Харківської обласної ради, взяти до відома і запросив депутатів пройти до фоє, що розташоване перед сесійною залою на 4-му поверсі, для участі у таємному голосуванні.

Оголошено перерву для проведення таємного голосування.

 

Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО, кандидат на посаду голови Харківської обласної ради, депутатська фракція політичної партії «СЛУГА НАРОДУ»,  повідомила, що не буде брати участь у голосуванні з метою уникнення конфлікту інтересів.

 

Після перерви.

 

Альберт КОНОНЕНКО, головуючий, перший заступник голови обласної ради, надав слово голові лічильної комісії для оприлюднення підсумків таємного голосування по виборах голови Харківської обласної ради.

 

Віталій ПАНОВ, голова лічильної комісії Харківської обласної ради, зачитав уголос результати таємного голосування щодо виборів голови Харківської обласної ради, що відображені у протоколі № 7 від 19 серпня 2021 року лічильної комісії (додається), на підставі яких головою Харківської обласної ради обрано депутата обласної ради Тетяну ЄГОРОВУ-ЛУЦЕНКО від політичної партії «СЛУГА НАРОДУ».

(Рішення № 197-VIІІ додається)

 

ГОЛОВУЮЧИЙ привітав Тетяну ЄГОРОВУ-ЛУЦЕНКО з обранням головою Харківської обласної ради.

 

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО прийняла присягу посадової особи місцевого самоврядування.

 

ГОЛОВУЮЧИЙ передав голові обласної ради Тетяні ЄГОРОВІЙ-ЛУЦЕНКО повноваження щодо подальшого ведення пленарного засідання сесії.

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про визначення умов оплати праці голови обласної ради.

 

 

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО повідомила, що з метою запобігання конфлікту інтересів не буде брати участі у голосуванні.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про визначення умов оплати праці голови обласної ради» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 198-VІI додається)

 

 

4.

СЛУХАЛИ:

Депутатські запити.

 

 

Інформує: Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО – голова обласної ради.

 

5. СЛУХАЛИ: Різне.

 

ГОЛОВУЮЧА оголосила пленарне засідання позачергової VІ сесії VIІI скликання закритим.

 

 

 

 

 

Голова обласної ради                                                       Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Марина Федотова 715 72 28