ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

VІІ сесія VІІІ скликання

П Р О Т О К О Л   № 7

                                                                                                        м. Харків від 23 вересня 2021 року

Обласна рада,

велика зала

Будинку рад, 10-00

Всього обрано депутатів – 120.

Запрошені та присутні:

т.в.о. голови Харківської обласної державної адміністрації, заступники голови обласної державної адміністрації, керівники правоохоронних органів, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, комунальних підприємств, установ та закладів, голови районних рад, міські голови територіальних громад, представники засобів масової інформації.

Веде пленарне засідання сесії голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО.

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 96 депутатів.

ГОЛОВУЮЧА оголосила пленарне засідання VІІ сесії обласної ради VІІІ скликання відкритим.

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО разом із т.в.о. голови Харківської обласної державної адміністрації Олександром СКАКУНОМ вручили відзнаки Почесних громадян Харківської області.

ГОЛОВУЮЧА привітала депутатку обласної ради, голову постійної комісії з питань бюджету Людмилу НЕМИКІНУ з днем народження.

Слово надано т.в.о. голови Харківської обласної державної адміністрації Олександру СКАКУНУ.

Для інформування присутніх щодо ситуації із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, слово надано заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації Михайлу ЧЕРНЯКУ.

Для інформування присутніх щодо тарифів на житлово-комунальні послуги, підготовки господарського комплексу області до опалювального сезону, а також про вжиті заходи з ліквідації надзвичайної ситуації внаслідок пожежі у Чугуївському ліцеї слово надано директору Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Сергію МАГДИСЮКУ.

Запитання Сергію МАГДИСЮКУ поставили:

Олександр СКОРИК, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»;

Ігор РАЙНІН, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ»;

Микола ПИВОВАР, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!».

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО поінформувала депутатів про те, що відповідно до законів України «Про Національну поліцію» та «Про місцеве самоврядування в Україні» на пленарних засіданнях сесій обласної ради керівництво Головного управління Національної поліції в Харківській області інформує громадськість області про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського публічного порядку та результати діяльності на відповідній території за І півріччя 2021 року.

З даного питання слово для інформування надано начальнику Головного управління Національної поліції в Харківській області Станіславу ПЕРЛІНУ.

Також ГОЛОВУЮЧА повідомила, що відповідно до законів України «Про прокуратуру» та «Про місцеве самоврядування в Україні» на пленарних засіданнях сесій обласної ради керівництво прокуратури Харківської області інформує громадськість області про результати діяльності на відповідній території за І півріччя 2021 року.

Слово для інформування надано керівнику Харківської обласної прокуратури Олександру ФІЛЬЧАКОВУ.

Голова обласної ради проінформувала депутатів, що до обласної ради надійшло повідомлення про зміни в керівному складі депутатської фракції політичної партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ «РАЗОМ», а саме: керівником депутатської фракції обрано Пітька Валерія Анатолійовича, заступниками керівника фракції - Пивовара Миколу Івановича та Ісіченка Андрія В’ячеславовича, уповноваженим представляти інтереси депутатської фракції політичної партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ "РАЗОМ"» обрано Русецького Анатолія Анатолійовича.

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що відповідно до чинного Регламенту Харківської обласної ради за бажанням депутатським фракціям та групам надається слово для оприлюднення заяв.

Олександр СКОРИК, керівник депутатської фракції партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», заступник голови постійної комісії з питань бюджету, оприлюднив текст заяви.

Юлія КОВАЛЕВСЬКА, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ», оприлюднила текст заяви.

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО звернула увагу депутатів, що до розпорядження голови обласної ради було включено питання стосовно звільнення керівників медичних закладів: Брикова О.Л., Яворського В.В., Скорого Д.І., Гаврикова О.Є., Тарасенка Г.Г., Титаренка І.О., Карпуся С.В., Ковалевської О.О., Назаренка М.М. та Гринішиної О.О. Після розгляду проєктів рішень профільними постійними комісіями (з питань спільної власності та з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства) прийнято рішення відхилити проєкти рішень щодо звільнення вищезазначених керівників.

Натомість, згідно з дорученнями вказаних профільних постійних комісій, виконавчим апаратом обласної ради підготовлено і сьогодні винесено на  пленарне засідання проєкти рішень про подовження термінів дії контрактів із означеними керівниками комунальних некомерційних підприємств строком на 3 роки. У зв'язку з цим виключено з порядку денного проєкти рішень про проведення конкурсів на заміщення відповідних посад.

 

 

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного VІІ сесії обласної ради VІІІ скликання.

1.        Про присвоєння звання  «Почесний громадянин Харківської області».

 

Доповідає: Кривобок Володимир Васильович секретар Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

 

2.        Про внесення змін до Положення про звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради від  26 жовтня  2006 року № 71-V (зі змінами).

Доповідає: Малишева Оксана Василівна керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

3.        Про затвердження Програми створення страхового фонду документації Харківської області на 2021-2025 роки.

Доповідає: Кущ Євген Олександрович – директор Державного архіву Харківської області.

 

4.        Про затвердження комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки».

Доповідає: Малишева Оксана Василівна керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

5.        Про внесення змін до Розподілу субвенції з обласного бюджету бюджетам сільських, селищних, міських територіальних громад на виконання доручень виборців депутатами обласної ради у 2021 році, затвердженого рішенням обласної ради від 10 червня 2021 року № 149-VIII.

Доповідає: Малишева Оксана Василівна керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

6.        Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від  08 грудня 2016 року № 309-VII (зі змінами).

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

7.        Про затвердження Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2022-2024 роки.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

8.        Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання адресної допомоги, затвердженого рішенням обласної ради від 04 березня 2021 року № 43-VIIІ.

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

9.        Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1338-VII (зі змінами).

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

 

10.    Про внесення змін до додатка 3 до програми розвитку освітлення населених пунктів Харківської області «Енергія світла» на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради  від 06 грудня 2018 року № 816-VII  (зі змінами).

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації.

 

11.    Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 12-VIII (зі змінами).

Доповідає: Турченко Ігор Вікторович – директор ДП «Дороги Харківщини».

 

12.    Про хід виконання у І півріччі 2021 року комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1199-VII  (зі змінами).

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович – директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

13.    Про внесення змін до комплексної регіональної Програми забезпечення  публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року №1199 - VII (зі змінами). 

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович – директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

14.    Про внесення змін до  Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VII (зі змінами).

Доповідає: Терещенко Людмила Володимирівна – директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

 

15.    Про внесення змін до програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 25-VIIІ.

Доповідає: Ситник Артем Юрійович – начальник відділу інформаційних технологій апарату Харківської обласної державної адміністрації.

 

16.    Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2021 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 24-VIII (зі змінами).

Доповідає: Лашин Петро Михайлович – директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

 

17.         Про внесення змін до рішення обласної ради від 24 грудня  2020 року № 26-VIII «Про обласний бюджет Харківської області на 2021 рік» та додатків до нього (зі змінами).

Доповідає: Архипова Світлана Володимирівна – перший заступник директора Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

18.    Про прогноз обласного бюджету Харківської області на 2022 - 2024 роки.

Доповідає: Архипова Світлана Володимирівна – перший заступник директора Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

 

19.    Про затвердження Порядку розроблення обласних цільових програм, здійснення моніторингу та контролю за їхнім виконанням.

Доповідає: Мураєва Валерія Олегівна заступник голови обласної ради.

 

20.    Про хід виконання у І півріччі 2021 року регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 14-VIII (зі змінами). 

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович – директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

 

21.    Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво модульної котельні по вул. Тітова, 5, на твердому паливі, м. Куп’янськ Харківської області для обігріву будівлі Куп’янсько-Шевченківського об’єднаного міського військового комісаріату, Куп’янського міського суду, міського будинку культури, адмінбудівлі по вул.1 Травня, 6 (коригування)» та безоплатну передачу його у комунальну власність Куп’янської міської територіальної громади. 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації.

 

22.    Про затвердження звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Харківської обласної ради та Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2021-2023 роки.

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – секретар Комісії з оцінки корупційних ризиків у Харківській обласній раді та з підготовки проєктів антикорупційних програм Харківської обласної ради.

 

23.     Про внесення змін до рішення обласної ради від 07 грудня 2017 року № 582-VII «Про надання попередньої згоди на прийняття цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області»  та додатку до нього.

Доповідає: Крутова Анжеліка Сергіївна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

 

24.    Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ`Я».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

25.    Про намір передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

26.    Про внесення змін до переліків об’єктів, затверджених рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 125-VIII «Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

27.    Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

28.    Про надання дозволів на списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Харківської області.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

29.    Про затвердження тарифів на соціальні послуги комунальних установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та визначення переліку таких підприємств.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

30.    Про звільнення Масловської Юлії Сергіївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 7» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає:Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

31.    Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

32.    Про звільнення Самоварової Тамари Михайлівни з посади директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

33.    Про оголошення конкурсу на посаду керівника ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

34.    Про оголошення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

35.         Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

36.    Про звільнення Луніної Вікторії Юріївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

37.    Про призначення Луніної Вікторії Юріївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

38.    Про призначення Суслової Тетяни Миколаївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «БАЛАКЛІЙСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

39.    Про звільнення Настасієнко Тетяни Миколаївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО  ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ “КІНОТЕАТР «БОММЕР»”.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

40.    Про повторне оголошення конкурсу на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО  ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ “КІНОТЕАТР «БОММЕР»”.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

41.    Про звільнення Цигульова Володимира Анатолійовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф.СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

42.    Про повторне оголошення конкурсу на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф.СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

43.         Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

44.    Про звільнення Підберезкіної Тетяни Євгенівни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

45.    Про призначення Підберезкіної Тетяни Євгенівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

46.    Про звільнення Жарової Маргарити Володимирівни з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

47.    Про призначення Жарової Маргарити Володимирівни на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

48.    Про звільнення Трохименка Олександра Петровича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

49.    Про призначення Трохименка Олександра Петровича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

50.    Про призначення Вінника Анатолія Івановича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ РОСІЙСЬКИЙ  ДРАМАТИЧНИЙ  ТЕАТР ІМЕНІ О.С. ПУШКІНА».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

51.    Про призначення Благовестова Миколи Олександровича на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР МОЛОДІ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

52.    Про призначення Богданова Ігоря Володимировича на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР МОЛОДІ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

53.    Про призначення Гедерім Яни Вікторівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР МОЛОДІ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

54.    Про призначення Родак Світлани Вікторівни  на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР МОЛОДІ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

55.    Про призначення Шаповалова Олексія Олександровича на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР МОЛОДІ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

56.    Про призначення Лукаша Михайла Сергійовича  на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ ТА ЕКОЛОГІЇ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

57.    Про подовження терміну дії контракту із Солопіхіним Антоном Анатолійовичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

58.    Про призначення Коваленко Олени Олегівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «КУП’ЯНСЬКИЙ  МЕДИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

59.    Про призначення Хомченка Едуарда Вікторовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

60.    Про подовження терміну дії контракту із Шигун Іриною Миколаївною, директором КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ АПТЕЧНИЙ СКЛАД».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

61.    Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «РЕГІОНАЛЬНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ «ГІППОКРАТ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

62.    Про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «РЕГІОНАЛЬНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ “ГІППОКРАТ”».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

63.      Про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 7».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

64.    Про подовження терміну дії контракту із Гавриковим Олександром Євгеновичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ТРАВМАТОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

65.    Про подовження терміну дії контракту із Гринішиною Оленою Олексіївною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 3».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

66.    Про подовження терміну дії контракту із Карпусем Сергієм Володимировичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ “ВОЛОДИМИРСЬКИЙ”».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

67.    Про подовження терміну дії контракту із Яворським Вадимом Володимировичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СЛУЖБИ КРОВІ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

68.    Про подовження терміну дії контракту із Титаренком Ігорем Олександровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ БУДИНОК ДИТИНИ “ЗЕЛЕНИЙ ГАЙˮ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

69.    Про подовження терміну дії контракту із Тарасенком Геннадієм Григоровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ БАГАТОПРОФІЛЬНИЙ ДИТЯЧИЙ САНАТОРІЙ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

70.    Про подовження терміну дії контракту  із Бриковим Олегом Львовичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ШКІРНО-ВЕНЕРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 2».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

71.    Про подовження терміну дії контракту із Назаренком Михайлом Михайловичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ “РІПКИ”».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

72.    Про подовження терміну дії контракту  із Ковалевською Оленою Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ  «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ  КЛІНІЧНИЙ САНАТОРІЙ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

73.    Про подовження терміну дії контракту із Скорим Денисом Ігоревичем, генеральним директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

74.    Про звільнення Гайдай Любові Михайлівни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ № 1».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

75.    Про проведення конкурсу на зайняття посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ № 1».

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

76.      Про звільнення Перепелиці Валерія Миколайовича з посади  директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БЕЗМЯТЕЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

77.    Про затвердження у новій редакції ПОЛОЖЕННЯ про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ ВОВЧАНСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ БУДИНОК – ІНТЕРНАТ.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

78.    Про затвердження у новій редакції ПОЛОЖЕННЯ про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ МАЛИЖЕНСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ІНТЕРНАТ.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

79.    Про надання дозволу комунальним закладам та комунальним некомерційним підприємствам охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, на укладання договорів про спільну діяльність із Харківським національним медичним університетом.

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

 

80.     Про надання дозволу комунальним закладам та комунальним некомерційним підприємствам охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, на укладання договорів про спільну діяльність із територіальними громадами  Харківської області.

Доповідає: Красносельський Микола Віллєнович – депутат обласної ради.

 

81.    Про зміну категорії населеного пункту Костянтинівка  Богодухівського району Харківської області.

Доповідає: Малишева Оксана Василівна керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

82.    Про клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України.

Доповідає: Малишева Оксана Василівна - керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

83.    Про внесення змін до додатків до рішення обласної ради від 11 грудня 2020 року № 5-VIII «Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради» (зі змінами).

Доповідає: Малишева Оксана Василівна керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

 

84.         Про депутатські запити.

Інформує: Єгорова-Луценко Тетяна Петрівна голова обласної ради.

 

85.         Різне.

За пропозицією депутатів, ГОЛОВУЮЧА поставила проєкт рішення «Про затвердження порядку денного VІІ сесії обласної ради VІІІ скликання» на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

100;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

Рішення прийнято.

В обговоренні питання узяли участь:

Альберт КОНОНЕНКО, перший заступник голови обласної ради, який запропонував виключити з порядку денного питання №№ 36, 37, 38, 46, 47 та 50 у зв’язку з необхідністю приведення у відповідність із вимогами чинного законодавства даних проєктів рішень (статті 21-3 Закону України «Про культуру») та проведення повторних конкурсів;

Галина КУЦ, голова постійної комісії з питань науки, освіти та духовності, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», прокоментувала пропозицію Альберта КОНОНЕНКА щодо зняття з порядку денного питань №№ 36, 37, 38, 46, 47 та 50;

Роман СЕМЕНУХА, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ».

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію Альберта КОНОНЕНКА.

 

Голосували:

«за»

-

40;

 

«проти»

-

16;

 

«утрим.»

-

33;

 

не голосувало

-

14.

Рішення не прийнято.

 

Анатолій ГАЦЬКО, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ», вніс пропозицію щодо виключення з порядку денного питань №№ 51, 52, 53, 54 та 55 стосовно призначення на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР МОЛОДІ». Запропонував доручити профільним постійним комісіям з питань спільної власності і з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму повторно опрацювати зазначене питання та запропонувати на розгляд обласної ради погоджену кандидатуру на посаду керівника зазначеної установи.

 

Роман СЕМЕНУХА, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ», прокоментував пропозицію Анатолія ГАЦЬКА та запропонував не виключати з порядку денного питання №№ 51, 52, 53, 54 та 55.

 

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію Анатолія ГАЦЬКА.

 

Голосували:

«за»

-

69;

 

«проти»

-

11;

 

«утрим.»

-

12;

 

не голосувало

-

12.

Рішення прийнято.

 

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО дала протокольне доручення профільним постійним комісіям з питань спільної власності і з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму спільно з Управлінням у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації відпрацювати питання щодо узгодження кандидатури для призначення на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР МОЛОДІ» та внесення на розгляд обласної ради відповідного проєкту рішення.

Валерій ПІТЬКО, депутат обласної ради, фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!», запропонував внести до порядку денного питання про звіт Харківської обласної державної адміністрації щодо ситуації з захворюваністю на COVID-19.

 

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію Валерія ПІТЬКА.

 

Голосували:

«за»

-

12;

 

«проти»

-

11;

 

«утрим.»

-

8;

 

не голосувало

-

72.

Рішення не прийнято.

 

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що надійшла пропозиція від розробника – зняти з розгляду проєкт рішення «Про призначення Луніної Вікторії Юріївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"», у зв’язку з тим, що станом на 23 вересня 2021 року Луніною В. Ю. не надано до обласної ради державного сертифіката про рівень володіння державною мовою.

 

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО поставила на голосування пропозицію щодо зняття з розгляду проєкту рішення «Про призначення Луніної Вікторії Юріївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"».

 

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

15.

Рішення прийнято.

 

Депутат обласної ради Ростислав ЛІТВІНОВ запропонував внести до порядку денного проєкт рішення «Про надання згоди на прийняття майна із комунальної власності Харківської міської територіальної громади у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

Перший заступник голови обласної ради Альберт КОНОНЕНКО прокоментував дану пропозицію.

 

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію щодо внесення до порядку денного проєкту рішення «Про надання згоди на прийняття майна із комунальної власності Харківської міської територіальної громади у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

8.

Рішення прийнято.

За пропозицією депутатів ГОЛОВУЮЧА поставила проєкт рішення «Про затвердження порядку денного VІІ сесії обласної ради VІІІ скликання» на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного VІІ сесії обласної ради VІІІ скликання» прийняти в цілому.

(Рішення № 199-VIІІ додається)

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

 

 

 

Доповідає: Кривобок Володимир Васильович секретар Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківської області».

В обговоренні питання взяли участь:

Наталія ПЛОТНІК, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!», яка повідомила, що фракція «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!» не буде брати участі у голосуванні.

Депутати обласної ради Сергій ЧЕРНОВ та Людмила НЕМИКІНА повідомили, що з метою уникнення конфлікту інтересів не будуть брати участі у голосуванні по першому та другому питаннях порядку денного.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

20.

Рішення прийнято.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

18.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про присвоєння звання "Почесний громадянин Харківської області"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 200-VІІI додається)

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Положення про звання «Почесний громадянин Харківської області», затвердженого рішенням обласної ради від 26 жовтня 2006 року № 71-V (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Положення про звання "Почесний громадянин Харківської області", затвердженого рішенням обласної ради від 26 жовтня  2006 року № 71-V (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 201-VІІI додається)

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Програми створення страхового фонду документації Харківської області на 2021- 2025 роки.

 

 

 

Доповідає: Кущ Євген Олександрович – директор Державного архіву Харківської області.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Програми створення страхового фонду документації Харківської області на 2021-2025 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 202-VІІI додається)

 

4.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження комплексної програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки».

 

 

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження комплексної програми "Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2022-2024 роки"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 203-VІІI додається)

 

5.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Розподілу субвенції з обласного бюджету бюджетам сільських, селищних, міських територіальних громад на виконання доручень виборців депутатами обласної ради у 2021 році, затвердженого рішенням обласної ради від 10 червня 2021 року № 149-VIII.

 

 

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Розподілу субвенції з обласного бюджету бюджетам сільських, селищних, міських територіальних громад на виконання доручень виборців депутатами обласної ради у 2021 році, затвердженого рішенням обласної ради від 10 червня 2021 року № 149-VIII» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 204-VІІI додається)

 

6.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 08 грудня 2016 року № 309-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Запитання доповідачу поставив:

Анатолій РУСЕЦЬКИЙ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від  08 грудня 2016 року № 309-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 205-VІІI додається)

 

7.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2022-2024 роки.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Програми сприяння ефективності використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області на 2022-2024 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 206-VІІI додається)

 

8.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання адресної допомоги, затвердженого рішенням обласної ради від 04 березня 2021 року № 43-VIIІ.

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

В обговоренні питання взяли участь:

Ольга ЛЬВОВА, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!», яка запропонувала на пленарному засіданні наступної сесії заслухати звіт про роботу у 2021 році Комісії з питань надання одноразової грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації.

ГОЛОВУЮЧА дала протокольне доручення постійній комісії обласної ради з питань соціальної політики, співпраці з інститутами громадянського суспільства соціального спрямування та у справах учасників АТО/ООС (Ольга ЛЕХАН), керуючому справами виконавчого апарату обласної ради Оксані МАЛИШЕВІЙ, спільно з Департаментом соціального захисту населення  Харківської облдержадміністрації підготувати розгорнуту інформацію про результати роботи у 2021 році Комісії з питань надання одноразової грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, створеної спільним розпорядженням голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради від 23 березня 2021 року № 135/71, а також вжити заходів для ознайомлення із зазначеною інформацією депутатів обласної ради під час пленарного засідання наступної сесії обласної ради.

Альберт КОНОНЕНКО, перший заступник голови обласної ради, прокоментував виступ депутатки обласної ради Ольги ЛЬВОВОЇ.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для надання адресної допомоги, затвердженого рішенням обласної ради від 04 березня 2021 року № 43-VIIІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 207-VІІI додається)

 

9.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1338-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Шпарага Юрій Іванович – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної Програми соціального захисту населення Харківської області на 2021–2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1338-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 208-VІІI додається)

 

10.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатка 3 до програми розвитку освітлення населених пунктів Харківської області «Енергія світла» на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 816-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

95;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до додатка 3 до програми розвитку освітлення населених пунктів Харківської області "Енергія світла" на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 816-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 209-VІІI додається)

 

11.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 12-VIII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Турченко Ігор Вікторович – директор
ДП «Дороги Харківщини».

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 12-VIII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 210-VІІI додається)

 

12.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у І півріччі 2021 року комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1199-VII (зі змінами).

 

 

 

 

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович – директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

Запитання доповідачу поставив:

Анатолій РУСЕЦЬКИЙ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у І півріччі 2021 року комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1199-VII  (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 211-VІІI додається)

 

13.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до комплексної регіональної Програми забезпечення  публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року №1199 - VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович – директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до комплексної регіональної Програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1199- VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 212-VІІI додається)

 

14.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Терещенко Людмила Володимирівна – директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до  Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06 грудня 2018 року № 822-VII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 213-VІІI додається)

 

15.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до програми інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 25-VIIІ.

 

 

 

Доповідає: Ситник Артем Юрійович – начальник відділу інформаційних технологій апарату Харківської обласної державної адміністрації.

В обговоренні питання взяли участь:

Сергій ЧЕБИШЕВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», який повідомив, що постійна комісія з питань інформаційної політики, зв’язків з громадськістю та цифрової трансформації не підтримала дане питання;

Василь РОССІХІН, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

61;

 

«проти»

-

14;

 

«утрим.»

-

14;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до програми інформатизації Харківської області "Електронна Харківщина" на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 25-VIIІ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 214-VІІI додається)

 

16.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2021 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 24-VIII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Лашин Петро Михайлович – директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

12;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2021 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 24-VIII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 215-VІІI додається)

 

17.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради
від 24 грудня 2020 року № 26-VIII «Про обласний бюджет Харківської області на 2021 рік» та додатків до нього (зі змінами)
.

 

 

 

 

Доповідає: Архипова Світлана Володимирівна – перший заступник директора Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

В обговоренні питання взяли участь:

Наталія ПЛОТНІК, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!»;

Людмила НЕМИКІНА, голова постійної комісії з питань бюджету, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!», яка запропонувала підтримати даний проєкт рішення з урахуванням змін, внесених на засіданні постійної комісії з питань бюджету.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 24 грудня 2020 року № 26-VIII "Про обласний бюджет Харківської області на 2021 рік" та додатків до нього (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 216-VІІI додається)

 

18.

СЛУХАЛИ:

Про прогноз обласного бюджету Харківської області на 2022 - 2024 роки.

 

 

 

Доповідає: Архипова Світлана Володимирівна – перший заступник директора Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про прогноз обласного бюджету Харківської області на 2022 - 2024 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 217-VІІI додається)

 

19.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Порядку розроблення обласних цільових програм, здійснення моніторингу та контролю за їхнім виконанням.

 

 

 

Доповідає: Мураєва Валерія Олегівна заступник голови обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Порядку розроблення обласних цільових програм, здійснення моніторингу та контролю за їхнім виконанням» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 218-VІІI додається)

 

20.

СЛУХАЛИ:

Про хід виконання у І півріччі 2021 року регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 14-VIII (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Максимов Олексій Михайлович – директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про хід виконання у І півріччі 2021 року регіональної Програми протидії терористичній діяльності на території Харківської області на 2021-2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 14-VIII (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 219-VІІI додається)

 

21.

СЛУХАЛИ:

Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво модульної котельні по вул. Тітова, 5, на твердому паливі, м. Куп’янськ Харківської області для обігріву будівлі Куп’янсько-Шевченківського об’єднаного міського військового комісаріату, Куп’янського міського суду, міського будинку культури, адмінбудівлі по вул.1 Травня, 6 (коригування)» та безоплатну передачу його у комунальну власність Куп’янської міської територіальної громади.

 

 

 

Доповідає: Магдисюк Сергій Володимирович – директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області закінченого будівництвом об’єкта "Будівництво модульної котельні по вул. Тітова, 5, на твердому паливі, м. Куп’янськ Харківської області для обігріву будівлі Куп’янсько-Шевченківського об’єднаного міського військового комісаріату, Куп’янського міського суду, міського будинку культури, адмінбудівлі по вул.1 Травня, 6 (коригування)" та безоплатну передачу його у комунальну власність Куп’янської міської територіальної громади» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 220-VІІI додається)

 

22.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Харківської обласної ради та Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2021-2023 роки.

 

 

 

Доповідає: Крючков Ілля Миколайович – секретар Комісії з оцінки корупційних ризиків у Харківській обласній раді та з підготовки проєктів антикорупційних програм Харківської обласної ради.

Запитання доповідачу поставила:

Ольга ЛЬВОВА, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

76;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

17;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Харківської обласної ради та Антикорупційної програми Харківської обласної ради на 2021-2023 роки» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 221-VІІI додається)

 

23.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до рішення обласної ради
від 07 грудня 2017 року № 582-VII «Про надання попередньої згоди на прийняття цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» та додатку до нього
.

 

 

 

Доповідає: Крутова Анжеліка Сергіївна – директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

В обговоренні питання взяли участь:

Валерія МУРАЄВА, заступник голови обласної ради.

Роман СЕМЕНУХА, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

68;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

28;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 07 грудня 2017 року № 582-VII "Про надання попередньої згоди на прийняття цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області" та додатку до нього» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 222-VІІI додається)

 

24.

СЛУХАЛИ:

Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ`Я».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ`Я"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 223-VІІI додається)

 

25.

СЛУХАЛИ:

Про намір передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що за результатами розгляду цього питання профільними постійними комісіями є дві рекомендації:

- від постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму надійшла пропозиція виключити з тексту пункти, що стосуються комунального підприємства "БОММЕР",

- від постійної комісії з питань спільної власності, яка погодила даний проєкт рішення в цілому.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

94;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

9.

Рішення прийнято.

Наталія ПЛОТНІК, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!», прокоментувала пропозицію постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму щодо виключення з тексту проєкту рішення пунктів, що стосуються комунального підприємства "БОММЕР".

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію щодо виключення з тексту пунктів, що стосуються комунального підприємства «БОММЕР».

 

Голосували:

«за»

-

32;

 

«проти»

-

31;

 

«утрим.»

-

16;

 

не голосувало

-

23.

Рішення не прийнято.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

85;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

12;

 

не голосувало

-

4.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про намір передачі в оренду об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 224-VІІI додається)

 

26.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до переліків об’єктів, затверджених рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 125-VIII «Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що за результатами розгляду цього питання профільними постійними комісіями є дві рекомендації:

- постійна комісія з питань спільної власності погодила даний проєкт рішення в цілому;

- постійна комісія з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму внесла пропозицію виключити з тексту пункти 23, 35, 36, 37, що стосуються комунального підприємства "БОММЕР".

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування за основу.

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

Рішення прийнято.

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію щодо виключення з тексту пунктів 23, 35, 36, 37.

 

Голосували:

«за»

-

38;

 

«проти»

-

10;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

42.

Рішення не прийнято.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до переліків об’єктів, затверджених рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 125-VIII "Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, що підлягають передачі в оренду"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 225-VІІI додається)

 

27.

СЛУХАЛИ:

Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

18.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 226-VІІI додається)

 

28.

СЛУХАЛИ:

Про надання дозволів на списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

66;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

27;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання дозволів на списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 227-VІІI додається)

 

29.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження тарифів на соціальні послуги комунальних установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та визначення переліку таких підприємств.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

5;

 

не голосувало

-

12.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження тарифів на соціальні послуги комунальних установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, та визначення переліку таких підприємств» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 228-VІІI додається)

 

30.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Масловської Юлії Сергіївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 7» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

99;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Масловської Юлії Сергіївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 7" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 229-VІІI додається)

 

ГОЛОВУЮЧА оголосила перерву на 15 хвилин.

 

Після перерви.

 

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 84 депутата.

 

31.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

72;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення конкурсів на посади керівників закладів освіти, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 230-VІІI додається)

 

32.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Самоварової Тамари Михайлівни з посади директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Самоварової Тамари Михайлівни з посади директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 231-VІІI додається)

 

33.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення конкурсу на посаду керівника ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

77;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення конкурсу на посаду керівника ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 232-VІІI додається)

 

34.

СЛУХАЛИ:

Про оголошення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

79;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про оголошення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ГУМАНІТАРНО-ПЕДАГОГІЧНА АКАДЕМІЯ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 233-VІІI додається)

 

35.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 234-VІІI додається)

 

36.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Луніної Вікторії Юріївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

В обговоренні питання взяла участь:

Галина КУЦ, голова постійної комісії з питань науки, освіти та духовності, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

50;

 

«проти»

-

1;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

38.

 

Рішення не прийнято.

 

37.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Суслової Тетяни Миколаївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «БАЛАКЛІЙСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Суслової Тетяни Миколаївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "БАЛАКЛІЙСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 235-VІІI додається)

 

38.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Настасієнко Тетяни Миколаївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО  ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ “КІНОТЕАТР «БОММЕР»”.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

75;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

16.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Настасієнко Тетяни Миколаївни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО  ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ “КІНОТЕАТР «БОММЕР»”» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 236-VІІI додається)

 

39.

СЛУХАЛИ:

Про повторне оголошення конкурсу на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ “КІНОТЕАТР «БОММЕР»”.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про повторне оголошення конкурсу на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ “КІНОТЕАТР «БОММЕР»”» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 237-VІІI додається)

 

40.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Цигульова Володимира Анатолійовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф.СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Цигульова Володимира Анатолійовича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф.СУМЦОВА" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

(Рішення № 238-VІІI додається)

41.

СЛУХАЛИ:

Про повторне оголошення конкурсу на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф.СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

86;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

10.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про повторне оголошення конкурсу на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф.СУМЦОВА" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 239-VІІI додається)

 

42.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

87;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження в новій редакції Статуту КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ"» прийняти в цілому.

(Рішення № 240-VІІI додається)

 

43.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Підберезкіної Тетяни Євгенівни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Підберезкіної Тетяни Євгенівни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 241-VІІI додається)

 

44.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Підберезкіної Тетяни Євгенівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Підберезкіної Тетяни Євгенівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПАЛАЦ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 242-VІІI додається)

 

45.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Жарової Маргарити Володимирівни з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

59;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

32.

 

Рішення не прийнято.

 

Роман СЕМЕНУХА, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ», запропонував повернутися до розгляду питання «Про звільнення Жарової Маргарити Володимирівни з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА"».

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію Романа СЕМЕНУХИ щодо повернення до розгляду питання «Про звільнення Жарової Маргарити Володимирівни з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА"».

Голосували:

«за»

-

55;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

35.

Рішення прийнято.

 

45.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Жарової Маргарити Володимирівни з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

61;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

30.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Жарової Маргарити Володимирівни з посади директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 243-VІІI додається)

 

46.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Жарової Маргарити Володимирівни на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

63;

 

«проти»

-

2;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

29.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Жарової Маргарити Володимирівни на посаду директора ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 244-VІІI додається)

 

47.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Трохименка Олександра Петровича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Трохименка Олександра Петровича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 245-VІІI додається)

 

48.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Трохименка Олександра Петровича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Наталія ПЛОТНІК, депутатка обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!», повідомила, що не буде брати участі у голосуванні з метою запобігання конфлікту інтересів.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

61;

 

«проти»

-

7;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

19.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Трохименка Олександра Петровича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ "ОБЛАСНИЙ ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНИЙ ТЕАТРАЛЬНО-КОНЦЕРТНИЙ ЦЕНТР"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 246-VІІI додається)

 

49.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Вінника Анатолія Івановича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ РОСІЙСЬКИЙ  ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР ІМЕНІ О.С. ПУШКІНА».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що на адресу обласної ради надійшов лист трудового колективу КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ РОСІЙСЬКИЙ ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР ІМЕНІ О.С. ПУШКІНА» з підтримкою призначення на посаду Анатолія ВІННИКА та проханням надати йому слово для виступу.

За пропозицією депутатів пропозиція щодо надання слова Анатолію ВІННИКУ поставлена на голосування.

 

Голосували:

«за»

-

32;

 

«проти»

-

17;

 

«утрим.»

-

11;

 

не голосувало

-

38.

Рішення не прийнято.

Роман СЕМЕНУХА, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ», запропонував надати слово представнику КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ РОСІЙСЬКИЙ ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР ІМЕНІ О.С. ПУШКІНА».

За пропозицією депутатів пропозиція щодо надання слова представнику театру поставлена на голосування.

Голосували:

«за»

-

39;

 

«проти»

-

11;

 

«утрим.»

-

4;

 

не голосувало

-

44.

Рішення не прийнято.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

36;

 

«проти»

-

14;

 

«утрим.»

-

19;

 

не голосувало

-

29.

 

Рішення не прийнято.

 

50.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Лукаша Михайла Сергійовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ ТА ЕКОЛОГІЇ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

49;

 

«проти»

-

19;

 

«утрим.»

-

6;

 

не голосувало

-

24.

 

Рішення не прийнято.

 

51.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Солопіхіним Антоном Анатолійовичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ХАРКІВСЬКІ ОБЛАСНІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

В обговоренні питання взяв участь:

Сергій ЖУКОВ, голова постійної комісії з питань інформаційної політики, зв’язків з громадськістю та цифрової трансформації, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

9;

 

«проти»

-

52;

 

«утрим.»

-

14;

 

не голосувало

-

24.

 

Рішення не прийнято.

 

52.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Коваленко Олени Олегівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «КУП’ЯНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

11.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про призначення Коваленко Олени Олегівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я "КУП’ЯНСЬКИЙ  МЕДИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ІМ. МАРІЇ ШКАРЛЕТОВОЇ" ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 247-VІІI додається)

 

53.

СЛУХАЛИ:

Про призначення Хомченка Едуарда Вікторовича на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ МЕДИЧНИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

В обговоренні питання взяли участь:

Олександр СКОРИК, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»;

Галина КУЦ, голова постійної комісії з питань науки, освіти та духовності, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»;

Володимир СВЯТАШ, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, депутатська фракція партії «БЛОК КЕРНЕСА – УСПІШНИЙ ХАРКІВ!»;

Алла РОЙТБЛАТ, секретар постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

52;

 

«проти»

-

14;

 

«утрим.»

-

13;

 

не голосувало

-

16.

 

Рішення не прийнято.

 

54.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Шигун Іриною Миколаївною, директором КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ АПТЕЧНИЙ СКЛАД».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження терміну дії контракту із Шигун Іриною Миколаївною, директором КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ АПТЕЧНИЙ СКЛАД"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 248-VІІI додається)

 

55.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «РЕГІОНАЛЬНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ "ГІППОКРАТ"».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження Статуту КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "РЕГІОНАЛЬНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ «ГІППОКРАТ»"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 249-VІІI додається)

 

56.

СЛУХАЛИ:

Про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «РЕГІОНАЛЬНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ “ГІППОКРАТ”».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "РЕГІОНАЛЬНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ “ГІППОКРАТ”"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 250-VІІI додається)

 

57.

СЛУХАЛИ:

Про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗ-НИЙ ДИСПАНСЕР № 7».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про проведення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 7"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 251-VІІI додається)

 

58.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Гавриковим Олександром Євгеновичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ТРАВМАТОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

5.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження терміну дії контракту із Гавриковим Олександром Євгеновичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ТРАВМАТОЛОГІЧНА ЛІКАРНЯ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 252-VІІI додається)

 

59.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Гринішиною Оленою Олексіївною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 3».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження терміну дії контракту із Гринішиною Оленою Олексіївною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 3"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 253-VІІI додається)

 

60.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Карпусем Сергієм Володимировичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ “ВОЛОДИМИРСЬКИЙ”».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

93;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

3.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження терміну дії контракту із Карпусем Сергієм Володимировичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ “ВОЛОДИМИРСЬКИЙ”"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 254-VІІI додається)

 

61.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Яворським Вадимом Володимировичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СЛУЖБИ КРОВІ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження терміну дії контракту із Яворським Вадимом Володимировичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СЛУЖБИ КРОВІ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 255-VІІI додається)

 

62.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Титаренком Ігорем Олександровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ БУДИНОК ДИТИНИ “ЗЕЛЕНИЙ ГАЙˮ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження терміну дії контракту із Титаренком Ігорем Олександровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ БУДИНОК ДИТИНИ “ЗЕЛЕНИЙ ГАЙˮ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 256-VІІI додається)

 

63.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Тарасенком Геннадієм Григоровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ БАГАТОПРОФІЛЬНИЙ ДИТЯЧИЙ САНАТОРІЙ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження терміну дії контракту із Тарасенком Геннадієм Григоровичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ БАГАТОПРОФІЛЬНИЙ ДИТЯЧИЙ САНАТОРІЙ"» прийняти в цілому.

(Рішення № 257-VІІI додається)

 

64.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Бриковим Олегом Львовичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ШКІРНО-ВЕНЕРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 2».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

92;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження терміну дії контракту  із Бриковим Олегом Львовичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ШКІРНО-ВЕНЕРОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР № 2"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 258-VІІI додається)

 

65.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Назаренком Михайлом Михайловичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ “РІПКИ”».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження терміну дії контракту із Назаренком Михайлом Михайловичем, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ “РІПКИ”"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 259-VІІI додається)

 

66.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Ковалевською Оленою Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ  «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ  КЛІНІЧНИЙ САНАТОРІЙ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про подовження терміну дії контракту із Ковалевською Оленою Олександрівною, директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ  "ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ  КЛІНІЧНИЙ САНАТОРІЙ"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 260-VІІI додається)

 

67.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Скорим Денисом Ігоревичем, генеральним директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

В обговоренні питання взяли участь:

Денис СКОРИЙ, генеральний директор КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ»;

Олексій ЛИТВИНОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

53;

 

«проти»

-

9;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

33.

 

Рішення не прийнято.

 

Роман СЕМЕНУХА, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ», запропонував повернутися до розгляду питання «Про подовження терміну дії контракту із Скорим Денисом Ігоревичем, генеральним директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ"» і підтримати подовження терміну дії контракту.

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію Романа СЕМЕНУХИ щодо повернення до розгляду питання «Про подовження терміну дії контракту із Скорим Денисом Ігоревичем, генеральним директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ"».

 

Голосували:

«за»

-

54;

 

«проти»

-

6;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

34.

 

Рішення прийнято.

 

67.

СЛУХАЛИ:

Про подовження терміну дії контракту із Скорим Денисом Ігоревичем, генеральним директором КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ОНКОЛОГІЇ».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

52;

 

«проти»

-

6;

 

«утрим.»

-

2;

 

не голосувало

-

35.

 

Рішення не прийнято.

 

68.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Гайдай Любові Михайлівни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ № 1».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

81;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

16.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Гайдай Любові Михайлівни з посади директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ № 1"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 261-VІІI додається)

 

69.

СЛУХАЛИ:

Про проведення конкурсу на зайняття посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ № 1».

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про проведення конкурсу на зайняття посади керівника КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ "ОБЛАСНИЙ ДИТЯЧИЙ ТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ САНАТОРІЙ № 1"» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 262-VІІI додається)

 

70.

СЛУХАЛИ:

Про звільнення Перепелиці Валерія Миколайовича з посади директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БЕЗМЯТЕЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

84;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

13.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про звільнення Перепелиці Валерія Миколайовича з посади директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БЕЗМЯТЕЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРО-ЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 263-VІІI додається)

 

71.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження у новій редакції ПОЛОЖЕННЯ про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ ВОВЧАНСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ БУДИНОК – ІНТЕРНАТ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

83;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження у новій редакції ПОЛОЖЕННЯ про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ ВОВЧАНСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ БУДИНОК – ІНТЕРНАТ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 264-VІІI додається)

 

72.

СЛУХАЛИ:

Про затвердження у новій редакції ПОЛОЖЕННЯ про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ МАЛИЖЕНСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ІНТЕРНАТ.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

88;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

9.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження у новій редакції ПОЛОЖЕННЯ про КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ МАЛИЖЕНСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ ІНТЕРНАТ» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 265-VІІI додається)

 

73.

СЛУХАЛИ:

Про надання дозволу комунальним закладам та комунальним некомерційним підприємствам охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, на укладання договорів про спільну діяльність із Харківським національним медичним університетом.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

91;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

6.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання дозволу комунальним закладам та комунальним некомерційним підприємствам охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, на укладання договорів про спільну діяльність із Харківським національним медичним університетом» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 266-VІІI додається)

 

74.

СЛУХАЛИ:

Про надання дозволу комунальним закладам та комунальним некомерційним підприємствам охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, на укладання договорів про спільну діяльність із територіальними громадами Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Красносельський Микола Віллєнович – депутат обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

89;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

8.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання дозволу комунальним закладам та комунальним некомерційним підприємствам охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, на укладання договорів про спільну діяльність із територіальними громадами Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 267-VІІI додається)

 

75.

СЛУХАЛИ:

Про зміну категорії населеного пункту Костянтинівка  Богодухівського району Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

90;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

7.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про зміну категорії населеного пункту Костянтинівка Богодухівського району Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 268-VІІI додається)

 

76.

СЛУХАЛИ:

Про клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України.

 

 

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

82;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

1;

 

не голосувало

-

14.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 269-VІІI додається)

 

77.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до додатків до рішення обласної ради від 11 грудня 2020 року № 5-VIII «Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради» (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Малишева Оксана Василівна керуючий справами виконавчого апарату обласної ради.

В обговоренні питання взяв участь:

Анатолій РУСЕЦЬКИЙ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!».

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

64;

 

«проти»

-

5;

 

«утрим.»

-

3;

 

не голосувало

-

22.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про внесення змін до додатків до рішення обласної ради від 11 грудня 2020 року № 5-VIII "Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради" (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 270-VІІI додається)

 

78.

СЛУХАЛИ:

Про надання згоди на прийняття майна із комунальної власності Харківської міської територіальної громади у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

 

 

 

Доповідає: Сидоренко Ольга Миколаївна - начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Питання не обговорювалося.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

62;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

26.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про надання згоди на прийняття майна із комунальної власності Харківської міської територіальної громади у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 271-VІІI додається)

 

Слово для виступу надано Оксані МАЛИШЕВІЙ, керуючому справами виконавчого апарату обласної ради, яка доповіла про необхідність підготувати та розглянути проєкти рішень щодо звільнення керівників, стосовно яких рішення не були прийняті, та щодо оголошення конкурсів на заміщення вакантних посад.

 

Валерій ПІТЬКО, депутат обласної ради, керівник депутатської фракції партії «БЛОК СВІТЛИЧНОЇ РАЗОМ!».

 

79.

СЛУХАЛИ:

Депутатські запити.

 

 

Інформує: Тетяна Петрівна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО – голова обласної ради.

 

79.1.

СЛУХАЛИ:

 

Про депутатський запит депутата обласної ради Валерія БІЛОКУДРІ до Головного управління Держгеокадастру в Харківській області щодо вжиття заходів державного нагляду за дотриманням земельного законодавства.

 

ГОЛОВУЮЧА поставила на голосування пропозицію щодо визнання вимоги депутата обласної ради депутатським запитом.

Голосували:

«за»

-

54;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

17.

 

Рішення не прийнято.

 

80. СЛУХАЛИ: Різне.

 

ГОЛОВУЮЧА надала слово Ігорю ШВАЙЦІ, проректору з економічної роботи та розвитку виробничої інфраструктури Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва.

 

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО подякувала депутатам за плідну роботу та оголосила пленарне засідання VІІ сесії VIІI скликання закритим.

 

 

 

Голова обласної ради                                                       Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО

 

 

 

Марина Федотова 715 72 28