ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради  «Про внесення змін до рішення обласної ради від 24 грудня 2020 року № 26-VIII «Про обласний бюджет  Харківської області на 2021 рік» та додатків до нього (зі змінами)»

 

1. Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 03.09.2021 № 326 «Про затвердження розподілів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення позачергових місцевих виборів 31 жовтня 2021 року та виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення цих виборів» приймаються до обласного бюджету кошти субвенції з державного бюджету на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських селищних, міських голів  на суму 30 037,0 тис.грн та передаються у вигляді субвенції бюджету Харківської міської територіальної громади. Головним розпорядником коштів у частині передачі субвенції по загальному фонду визначається Харківська обласна державна адміністрація.

Відповідний розподіл затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 29.09.2021 № 493 за погодженням з постійною комісією з питань бюджету Харківської обласної ради (протокол №22 від 29.09.2021).

 

2. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.10.2021 №1248-р «Про затвердження розподілу у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів ремонтно- реставраційних та консерваційних робіт пам’яток культурної спадщини, що перебувають у комунальній власності» приймаються до обласного бюджету кошти зазначеної субвенції на суму 7 900,0 тис.грн та передбачаються видатки по головному розпоряднику коштів Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації на виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2021 рік по спеціальному фонду (з відповідною передачею коштів із загального фонду)  за бюджетною програмою «Проектування, реставрація та охорона пам'яток архітектури», з них на: «Реставрацію пам’ятки архітектури місцевого значення — будинок управляючого (адміністративне та фондове приміщення) на території національного літературно- меморіального музею Г. С. Сковороди Харківська область, Золочівський район, с. Сковородинівка, вул. Приозерна, 3б» - 2 700,0 тис.грн; «Відновлення пам’ятки архітектури XIX століття — комори з пристосуванням під виставкові та конференційну зали на території Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди, с. Сковородинівка Золочівського району Харківської області (реставрація) (коригування)» – 5 200,0 тис.грн.

 

3. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України  від 28.07.2021 №853 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розроблення комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад» приймаються до обласного бюджету кошти зазначеної субвенції на суму 3 558,780 тис.грн, які залишаються нерозподіленими в обласному бюджеті.

 

Директор Департаменту

фінансів Харківської обласної

державної адміністрації                                                              Сергій ОВСЯННІКОВ