ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради Про подовження терміну дії контракту із Задорожним Леонідом Яковичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «КОМПЛЕКСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА «ХТЗ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ

 

До обласної ради надійшла заява від Задорожного Леоніда Яковича стосовно подовження з ним трудових відносин на посаді директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «КОМПЛЕКСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА «ХТЗ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ (далі за текстом – заклад).

Юридична адреса закладу: Україна, Харківська область, м. Харків, просп. Московський, 244/1.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «КОМПЛЕКСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА «ХТЗ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ – заклад спортивного профілю, який забезпечує розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту, що в установленому порядку визнаний в Україні, створює необхідні умови для гармонічного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвіллі дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортивного резерву для збірних команд України.

Посаду директора закладу на умовах контракту № 249 від 19.12.2015, укладеного з Харківською обласною радою, обіймає Задорожний Леонід Якович. Строк закінчення дії контракту – 23 грудня 2021 року.

Задорожним Л.Я. виконуються обов’язки, передбачені контрактом, а саме:

-       щоквартально надається бухгалтерська та статистична звітність, інформація про рух основних засобів;

-       у кінці кожного року надаються матеріали річної інвентаризації основних засобів;

-       забезпечується ефективне використання та збереження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, що відображається на балансі закладу і закріплене на праві оперативного управління;

-       своєчасно та в повному обсязі виплачується заробітна плата працівникам закладу;

-     у кінці кожного року надається звіт про виконання умов контракту, ухвалений на загальних зборах трудового колективу закладу.

-     графік відпустки, дату та її строки керівник погоджує з головою обласної ради.

Протягом 2020-2021 років до обласної ради не надходили звернення від трудового колективу або профспілкового комітету закладу стосовно порушень керівником своїх обов’язків.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 24 Кодексу законів про працю України, додатком 1 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про подовження терміну дії контракту із Задорожним Леонідом Яковичем, директором КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «КОМПЛЕКСНА ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКА СПОРТИВНА ШКОЛА «ХТЗ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ.

 

 

 

Начальник управління

з питань  комунальної власності

відносин виконавчого  апарату

обласної ради                                                                                      Андрій ГНАТУШОК