ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про оголошення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»”

 

КОМУНАЛЬНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ» (далі за текстом – Академія), розташований за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 24.

Академія є правонаступником КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ІНСТИТУТ БЕЗПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ» закладу післядипломної педагогічної освіти, створеного розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації № 384 від 11.06.2001, назву якого змінено рішенням Харківської обласної ради від 14 квітня 2010 року № 1660-V «Про зміну типу та перейменування Комунального закладу «Харківський обласний  науково-методичний інститут безперервної освіти».

Основними напрямами діяльності Академії є:

-      спеціалізоване вдосконалення освіти та професійної підготовки особи шляхом поглиблення, розширення і оновлення її професійних знань, умінь і навичок або отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше освітньо-кваліфікаційного рівня та практичного досвіду;

-      підвищення кваліфікації та перепідготовка педагогічних працівників закладів освіти, керівних кадрів, резерву, інших фахівців;

-      спеціалізація – набуття особою здатностей виконувати окремі завдання та обов’язки, які мають особливості, в межах спеціальності;

-      стажування – набуття особою досвіду виконання завдань та обов’язків певної спеціальності;

-      науковий і методичний супровід розвитку дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, позашкільної системи освіти Харківського регіону;

-      інноваційна діяльність з розробки, апробації, експертизи нових освітніх технологій і моделей управління й сприяння їх упровадженню у діяльність закладів освіти;

-      здійснення на базі закладів освіти фундаментальних і прикладних досліджень у галузі освіти, їх упровадження у практику.

Посаду ректора Академії на умовах контракту № 337 від 17.12.2019, укладеного з Харківською обласною радою, обіймає ПОКРОЄВА Любов Денисівна. Строк дії контракту закінчується – 02.03.2022.

Відповідно до пункту 3 статті 42 Закону України «Про вищу освіту» засновник (засновники) або уповноважений ним (ними) орган (особа) зобов’язаний оголосити конкурс на заміщення посади керівника закладу вищої освіти не пізніше ніж за два місяці до закінчення строку контракту особи, яка займає цю посаду. 

У зв’язку з цим, виникла необхідність оголосити конкурс на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ».

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частиною 3 статті 42 Закону України «Про вищу освіту», додатком 2 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, підготовлений проєкт рішення обласної ради «Про оголошення конкурсу на заміщення посади керівника КОМУНАЛЬНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»».

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                                   Андрій ГНАТУШОК