ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про оголошення конкурсу на посаду керівника ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ”

 

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» (зі змінами) керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД  «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ» (далі за текстом – Центр) розташований за адресою: м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром, 1під., 4 пов.

Центр є спеціалізованим комунальним закладом, метою діяльності якого є дослідження, вивчення, облік та популяризація об'єктів культурної спадщини за видами: археологічні, історичні, об’єкти монументального мистецтва.

Основними завданнями Центру є:

-          науково-дослідна, науково-методична та практична робота з виявлення, обліку, інвентаризації, охорони, збереження, популяризації об'єктів культурної спадщини;

-          участь у плануванні та координації науково-дослідної і охоронної роботи на території Харківської  області в галузі охорони культурної спадщини;

-          участь у здійсненні нагляду за станом і режимом використання пам'яток та зон їх охорони;

-          участь у здійсненні нагляду за всіма видами робіт, що проводяться на пам'ятках в зонах охорони і на землях історико-культурного призначення, а також нагляд за роботами, що можуть внести зміни у стан пам'яток.

Посаду директора Центру на умовах контракту № 256 від 02.03.2017, укладеного з Харківською обласною радою, обіймає ТРИТИННИК Олександр Володимирович. Строк закінчення дії контракту – 29.03.2022.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 21, 212 Закону України «Про культуру», додатком 4 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, підготовлений  проєкт рішення обласної ради “Про оголошення конкурсу на посаду керівника ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ”.

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                               Андрій ГНАТУШОК