ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

_______  сесія   ______ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Проєкт

 

Від _____________ 2021 року                                                                   №______

 

 

Про затвердження Комплексної програми

«Розвиток та функціонування української

мови як державної в Харківській області

на 2022 – 2025 роки»

 

З метою забезпечення розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, керуючись Конституцією України, Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», Указом Президента України від 31 травня 2018 року № 156/2018 «Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України», Стратегії популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава», схваленою розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 липня 2019 року № 596-р (зі змінами), відповідно до статей 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Затвердити Комплексну програму «Розвиток та функціонування української мови як державної в Харківській області на 2022 – 2025 роки» (далі – Програма), що додається.

 

2. Рекомендувати виконавцям затвердженої Програми  забезпечити її виконання.

 

3. Харківській обласній державній адміністрації щороку при формуванні обласного бюджету передбачати кошти на реалізацію Програми, виходячи з можливостей бюджету.

 

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань науки, освіти та духовності (Галина КУЦ); з питань бюджету (Людмила НЕМИКІНА).

 

 

 

Голова обласної ради                                                       Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО

 

 

 

Розробник: Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, 705-02-88