ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про призначення Буценко Олени Олександрівни  на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БЕЗМЯТЕЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ”

 

До обласної ради надійшло звернення Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації від 16.11.2021 № 01-23/05/02/11986 стосовно призначення БУЦЕНКО Олени Олександрівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БЕЗМЯТЕЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ як таку, що перемогла у конкурсі.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про соціальні послуги» керівник надавача соціальних послуг державного/комунального сектору призначається на посаду на конкурсній основі за контрактом. 

Згідно із Положенням про конкурсну комісію, умови та порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника надавача соціальних послуг державного/комунального сектору, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 03 березня 2020 року № 200, підставою для проведення конкурсу є рішення центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих держадміністрацій, виконавчих органів міських рад міст обласного значення, районних у містах рад, сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад (далі - орган управління).

Рішення про проведення конкурсу приймається органом управління надавача соціальних послуг державного/комунального сектору:

На підставі рішення постійної конкурсної комісії від 16 листопада 2021 року, утвореної розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 04.11.2021 № 549, переможцем конкурсу визначено Буценко Олену Олександрівну.

Буценко Олена Олександрівна, 1970 року народження. Освіта вища. У 2000 році закінчила Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Історія» та здобувши кваліфікацію філолога, викладача історії та суспільно-політичних дисциплін.

У 2003 та 2004 роках навчалася у Харківському обласному науково-методичному інституті безперервної освіти за напрямами «Користувачі ЕОМ» та «Історія та правознавство».

У 2007, 2010, 2016, 2017 роках пройшла підвищення кваліфікації у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на тематичних семінарах за темами: «Організаційно-правові засади місцевого самоврядування», «Правова та юридична відповідальність посадовців», «Ділова українська мова та культура ділового спілкування в органах влади», «Сучасні аспекти проходження служби в органах влади».

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 13 Закону України «Про соціальні послуги», беручи до уваги звернення Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації від 16.11.2021 № 01-23/05/02/11986, підготовлений проєкт рішення обласної ради “Про призначення Буценко Олени Олександрівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ БЕЗМЯТЕЖЕНСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУˮ.

 

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності 

виконавчого апарату  обласної ради                                    Андрій ГНАТУШОК