ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення Харківської обласної ради  «Про внесення змін до рішення обласної ради від 24 грудня 2020 року № 26-VIII «Про обласний бюджет  Харківської області на 2021 рік» та додатків до нього (зі змінами)»

 

 

1. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.11.2021 № 1482 «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству у справах ветеранів на 2021 рік, та розподіл додаткового обсягу субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб» збільшується обсяг субвенцій з державного бюджету на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення на загальну суму 1 860,449 тис.грн та відповідні видатки по головному розпоряднику Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації у частині передачі субвенцій місцевим бюджетам області, зокрема:

- на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», для осіб з інвалідністю I-II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та які потребують поліпшення житлових умов в сумі 263,090 тис.грн. Крім того, розподіляється нерозподілений залишок зазначеної субвенції в сумі 1 261,362 тис.грн. Збільшується обсяг субвенції бюджету Чугуївської міської ТГ на загальну суму 1 524,452 тис.грн. 

- на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей учасників бойових дій на території інших держав, визначених у абзаці першому пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», для осіб з інвалідністю I - II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов'язаних з перебуванням у цих державах, визначених пунктом 7 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та які потребують поліпшення житлових умов в сумі 1 597,359 тис.грн. Крім того, розподіляється нерозподілений залишок зазначеної субвенції в сумі  972,880 тис.грн. Збільшується обсяг субвенції бюджету Харківської міської ТГ на загальну суму 2 570,239 тис.грн.

 

2. У межах загального обсягу перерозподіляються кошти субвенції з державного бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я по спеціальному фонду для забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 по головному розпоряднику Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, а саме: збільшується субвенція бюджету Богодухівської міської ТГ на 5 200,0 тис.грн за рахунок відповідного зменшення субвенції бюджету Лозівської міської ТГ.

 

3. По Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації на виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2021 рік вносяться зміни до назв об’єктів, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету, а саме:  

назва об’єкту «Коригування проектно-кошторисної документації робочого проекту «Завершення будівництва спортивного комплексу та будівництво басейну по вул. Помірки, 27» КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» змінюється на: «Коригування проектно-кошторисної документації робочого проекту «Завершення будівництва спортивного комплексу та будівництво басейну по вул. Помірки, 27 у м. Харкові» КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»;

назва об’єкту «Виготовлення проектно-кошторисної документації на «Майданчики для волейболу пляжного» КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» змінюється на: «Виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво «Майданчики для волейболу пляжного» по вул. Помірки, 27 у м. Харкові КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ СПОРТИВНОГО ПРОФІЛЮ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

 

 

Директор Департаменту

фінансів Харківської обласної

державної адміністрації                                                            Сергій ОВСЯННІКОВ