ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про звільнення Кошарного Вячеслава Валентиновича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР»

 

До Харківської обласної ради надійшла заява від Кошарного Вячеслава Валентиновича, директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР», щодо звільнення його із займаної посади за угодою сторін.

Кошарний В.В. обіймає посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР» (далі за текстом – Підприємство) на підставі рішення Харківської обласної ради від 07 грудня 2017 року № 595-VІІ на умовах контракту № 285 від 21.12.2017 (зі змінами). Строк закінчення дії контракту – 22 грудня 2023 року.

Відповідно до вимог, зазначених у пункті 3.1 додатку 1 до  Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, контракт із керівником комунального підприємства, установи, закладу може бути розірваний за ініціативою однієї зі сторін на підставах, встановлених чинним законодавством України, а також передбачених у контракті.

Разом із цим, до обласної ради надійшла заява від Макаренка Олександра Павловича, заступника директора з розвитку КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР», щодо покладання на нього виконання обов’язків директора цього підприємства.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пунктом 1 частини першої статті 36 Кодексу законів про працю України, пунктом 3.1 додатку 1 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, підготовлений проєкт рішення обласної ради “Про звільнення Кошарного Вячеслава Валентиновича з посади директора КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ОБЛАСНИЙ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ ЦЕНТР»”.

 

 

Начальник управління

з питань  комунальної власності

виконавчого  апарату

обласної ради                                                                                      Андрій ГНАТУШОК