ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

ІХ сесія VІІI скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

 

Від 21 грудня 2021 року                                                                                 356-VIII

 

Про внесення змін до Регламенту

Харківської обласної ради
VIII скликання, затвердженого
рішенням обласної ради
від 11 березня 2021 року № 50-VIII

 

З метою удосконалення процесу діяльності Харківської обласної ради, керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А :

 

Внести до Регламенту Харківської обласної ради VIII скликання (далі – Регламент), затвердженого рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 50-VІІI, такі зміни:

1) статтю 31 Регламенту доповнити пунктом 4 наступного змісту:

«У разі розгляду проєкту рішення, яким передбачається обрання, призначення, затвердження, погодження кандидатур, яких подано більше, ніж потрібно обрати, призначити, затвердити, погодити, проєкт рішення ставиться для голосування «за основу» без зазначення прізвища конкретного кандидата (із прочерком), при цьому у проєкті рішення інформаційно зазначаються усі кандидатури, які підтримано постійними комісіями Ради відповідно до їхніх висновків і рекомендацій (крім випадків, передбачених законодавством та цим Регламентом). 

Для визначення кандидатури, яка включається до проєкту рішення, для голосування «в цілому» проводиться рейтингове голосування щодо запропонованих кандидатур. Кандидатури ставляться на рейтингове голосування в алфавітному порядку. Під час рейтингового голосування депутат може підтримати більше ніж одну кандидатуру.

У разі, коли дві або більше кандидатур за результатами рейтингового голосування отримали однакову кількість голосів, яка є найбільшою, проводиться наступне рейтингове голосування в алфавітному порядку.

Рейтингове голосування проводиться не більше двох разів.

За результатами рейтингового голосування, проєкт відповідного рішення ставиться на голосування «в цілому» з тією кандидатурою, яка отримала найбільшу кількість голосів серед кандидатур, щодо яких проводилося рейтингове голосування.

Якщо за результатами двох рейтингових голосувань не визначено кандидатуру для внесення до проєкту рішення, що ставиться на голосування «в цілому», проєкт рішення вважається відхиленим.»;

2) пункт 4 статті 33 Регламенту викласти у новій редакції:

«За пропозицією депутата або за власною ініціативою головуючий може поставити на голосування як процедурне питання про повернення до повторного розгляду питання, рішення щодо якого вже прийнято або не прийнято (відхилено). Повторний розгляд проводиться не більше одного разу.».

 

 

 

Голова обласної ради                                                   Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО