ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про оголошення конкурсу на посаду керівника ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ  «ХАРКІВСЬКИЙТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА»”

 

До Харківської обласної ради надійшла заява від Цвілої Тетяни Володимирівни, директорки ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА», щодо звільнення її із займаної посади за угодою сторін.

ОБЛАСНИЙ  КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД  «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА» розташований за адресою: м. Харків, вул. Полтавський Шлях, 18.

Відповідно до статті 212 Закону України «Про культуру» (зі змінами) кандидатів на посаду керівника комунального закладу культури визначає конкурсна комісія за результатами відкритого та публічного конкурсного добору на зайняття цієї посади.

Орган управління оголошує конкурс на посаду керівника комунального закладу культури не пізніш як за два місяці до завершення строку повноважень керівника комунального закладу культури відповідно до контракту або впродовж семи днів з дня дострокового припинення його повноважень.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 21, 212 Закону України «Про культуру», додатком 4 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, підготовлений  проєкт рішення обласної ради “Про оголошення конкурсу на посаду керівника ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ТЕАТР ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА”.

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                               Андрій ГНАТУШОК