ІНФОРМАЦІЯ

Про хід виконання у 2021 році Програми створення та ведення містобудівного кадастру Харківської області на 2019 – 2022 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року № 920-VIІ (зі змінами)

 

Програма створення та ведення містобудівного кадастру Харківської області на 2019 – 2022 роки, яка затверджена рішенням обласної ради від 28 лютого 2019 року № 920-VIІ (зі змінами) (далі – Програма) є комплексним рішенням для створення повнофункціональної геоінформаційної системи Харківської області регіонального рівня. В ній напрацьовані механізми реалізації заходів зі створення та впровадження містобудівного кадастру Харківської області.

У 2021 році за результатами реалізації заходів Програми виникла потреба у більш чіткому та детальному визначенні заходів. Рішенням сесії Харківської обласної ради від 11 березня 2021 року № 62-VIIІ внесено зміни до Програми, а саме: уточнено у пункті 3 заходу назву та зміст, кількість підпунктів заходів Програми, а також змінено обсяги фінансування на виконання підпунктів пункту 3 заходів Програми з урахуванням обґрунтованих обсягів фінансових ресурсів, на які планувалось укласти договори.

Рішенням сесії Харківської обласної ради від 11 березня 2021 року № 86-VIIІ «Про внесення змін до рішення обласної ради від 24 грудня 2020 року № 26-VII «Про обласний бюджет Харківської області на 2021 рік» та додатків до нього (зі змінами)» з метою реалізації ІІ етапу заходів Програми виділено кошти у сумі 125,00 тис.грн.

ІІ етап пов'язаний із введенням інформаційних ресурсів до баз даних, моніторингом містобудівної діяльності, експлуатацією геоінформаційної системи і геопорталу та забезпеченням користувачів містобудівною інформацією.

Станом на 31.12.2021 проведено спрощену процедуру, з ТОВ «ЕСОММ СО» укладено договір від 18 серпня 2021 року № 35 на суму 125,0 тис.грн. про надання послуги щодо постачання програмної продукції ArcGIS Descktop по веденню первинної бази даних містобудівного кадастру та геопорталу на регіональном рівні. ТОВ «ЕСОММ СО» є в Україні офіційним дистриб’ютором виробника програмного забезпечення ArcGIS – компанії ESRI та переможцем проведених тендерних закупівель у 2020 році.

Також, у 2021 році в рамках реалізації завдань Програми:

-  розширено перелік бази даних містобудівного кадастру;

-   налагоджено інформаційно-аналітичну систему наповнення та обслуговування містобудівного кадастру;

-  удосконалено форму обміну даними;

-  організовано планове введення даних до бази даних містобудівного кадастру.

Всього в рамках реалізації Програми освоєно 1869,662 тис.грн. Фінансування здійснювалось за рахунок обласного бюджету.

Отже, фінансове забезпечення заходів, визначених в рамках виконання Програми становило лише 68% від передбаченого Паспортом бюджетної програми загального обсягу коштів.

Департаментом містобудування та архітектури обласної державної адміністрації запущено геопортал містобудівного кадастру Харківської області. Наразі проводиться робота з тестування геопорталу містобудівного кадастру Харківської області. Даний онлайн-сервіс є базовою платформою для створення єдиного геоінформаційного середовища по збору, зберіганню і обробці інформації, необхідної для здійснення містобудівної діяльності на території Харківської області. Цей інтернет-ресурс виступає точкою доступу до великої кількості інформаційних джерел даних із системою інструментів перегляду та пошуку географічної інформації, її візуалізації, завантаження та поширення.

На сьогодні геопортал містить 52 інформаційних наборів даних, згрупованих за 11 категоріями і функціонує в тестовому режимі.

Станом на 01.01.2022 у систему внесено:

-  Документи дозвільного характеру – 1323;

-  Об’єкти незавершеного будівництва – 380;

-  Генеральні плани населених пунктів – 63;

-  Плани зонування територій – 36;

-  Детальні плани територій – 420;

-  Об'єкти культурної спадщини – 201;

-  Межі знімань – 110;

-  Топографічна основа масштаб 1:2000, 1:5000 (растр) – 86.

Робота з формування та наповнення містобудівного кадастру області триває. Перелік інформаційних ресурсів постійно розширюватиметься

 

 

Директор Департаменту містобудування

та архітектури Харківської обласної

державної адміністрації, головний

архітектор області                                                               Антон КОРОТОВСЬКИХ