ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення Харківської обласної ради

«Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області»

 

1.                      Пропонується для розгляду питання щодо передачі об’єктів із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області:

1.1. До обласної ради надійшов лист Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації від 03.02.2022 № 06-13/163 із проханням винести на розгляд обласної ради питання передачі медичного обладнання із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну власність відповідних територіальних громад.

У листі повідомлено, що для передачі у власність відповідних територіальних громад області КНП ХОР «ОБЛАСНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ», КНП ХОР «ОБЛАСНА ДИТЯЧА ІНФЕКЦІЙНА КЛІНІЧНА ЛІКАРНЯ» та ДЕПАРТАМЕНТОМ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ придбано:

-  у 2019 році - за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам телемедичне обладнання;

-  у 2020-2021 роках – за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам кисневі концентратори.

Крім того, із листами надані довідки комунальних некомерційних підприємств та Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації щодо вартості об’єктів передачі.

Вовчанською, Ізюмською, Люботинською та Чугуївською міськими радами надані згоди на прийняття медичного обладнання із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області.

Пропонується розглянути питання про передачу медичного обладнання із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у власність відповідних територіальних громад згідно із додатками 1-4.

 

1.2.  До обласної ради надійшло звернення Харківської обласної державної адміністрації від 03.02.2022 № 01-74/741 з проханням винести на розгляд обласної ради питання передачі спеціалізованих шкільних автобусів  «ATAMAN» D093S4 із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у власність відповідних територіальних громад області.

У листі повідомлено, що на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.12.2020  № 1570-р «Про розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2020 році та перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2020 рік» (далі – постанова № 1570-р) Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації (далі – Департамент) у листопаді 2021 році проведено централізовану закупівлю автобусів спеціалізованих шкільних «ATAMAN» D093S2 (далі – шкільні автобуси) для закладів загальної середньої освіти Харківської області (далі – заклади освіти) у кількості 21 одиниці за рахунок залишку коштів освітньої субвенції – 32914312,00 грн. та співфінансування з місцевих бюджетів – 8033588,00 грн.

Розподіл шкільних автобусів здійснено Департаментом у відповідності до вимог пункту 4 постанови № 1570-р з урахуванням рекомендацій, наданих листом Міністерства освіти і науки України (далі – Міністерство) від 19.01.2021 № 1/9-19 «Щодо використання освітньої субвенції на придбання шкільних автобусів у 2021 році».

Придбані шкільні автобуси у кількості 21 одиниці на загальну суму 40947900,00 грн. передані місцевим органам управління у сфері освіти Харківської області на відповідальне зберігання на підставі укладених договорів зберігання.

Рішеннями сесій 21 міських, селищних та сільських рад Харківської області надані попередні згоди на прийняття шкільних автобусів із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну власність територіальних громад області.

Пропонується розглянути питання про передачу шкільних автобусів у кількості 21 одиниці із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області у комунальну власність відповідних територіальних громад області згідно із додатком 5.

Враховуючи звернення Харківської обласної державної адміністрації від від 03.02.2022 № 01-74/741, Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації від 03.02.2022 № 06-13/163, та рішення міських, селищних та сільських рад, керуючись статтями 43 та 59, пунктом 10 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» пропонується для розгляду на сесії обласної ради проєкт рішення «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області».

 

 

Начальник управління з

питань комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                              Андрій ГНАТУШОК