ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради «Про внесення змін до

Програми економічного і соціального розвитку Харківської області

на 2022 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 21 грудня 2021 року № 335-VIІI»

 

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття акта

 

Прийняття рішення обласної ради полягає в необхідності внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2022 рік (далі – Програма), затвердженої рішенням обласної ради від 21 грудня 2021 року № 335-VIІI.

 

2. Цілі і завдання прийняття акта

 

Викласти у новій редакції таблицю 4.6. «Фінансова підтримка ОК ВЕП «ДЕРЖПРОМ» частини ІV «Прогнозна сума видатків на фінансування окремих заходів на 2022 рік» Програми.

 

Викласти таблиці по галузях «Охорона здоров’я», «Житлово-комунальне господарство», «Культура і туризм», «Освіта», «Фізична культура і спорт» та «Соціальне забезпечення» частини V «Перелік інвестиційних проєктів, які планується реалізувати у 2022 році» Програми у нових редакціях у зв’язку з переглядом проєктно-кошторисної документації, включених до Програми інвестиційних проєктів та необхідністю включення нових проєктів.

 

3.  Загальна характеристика та основні положення акта

 

Таблиця 4.6. «Фінансова підтримка ОК ВЕП «ДЕРЖПРОМ» частини ІV «Прогнозна сума видатків на фінансування окремих заходів на 2022 рік» Програми викладається у новій редакції.

 

Таблиці по галузях «Охорона здоров’я», «Житлово-комунальне господарство», «Культура і туризм», «Освіта», «Фізична культура і спорт» та «Соціальне забезпечення» частини V «Перелік інвестиційних проєктів, які планується реалізувати у 2022 році» Програми викладаються у нових редакціях у зв’язку з плануванням фінансування додаткових заходів та здійснення робіт з будівництва, реконструкції, капітальних ремонтів та виготовлення, перегляду проєктно-кошторисної документації.

Зміни полягають у включенні до Програми 97 нових проєктів на загальну суму фінансування 3 674 790,339 тис. грн. по галузях «Охорона здоров’я», «Житлово-комунальне господарство», «Культура і туризм», «Освіта», «Фізична культура і спорт» та «Соціальне забезпечення» і приведення назв та окремих показників відповідно до відкоригованої (перезатвердженої) проєктно-кошторисної документації в галузях «Охорона здоров’я», «Житлово-комунальне господарство», «Культура і туризм», «Освіта», «Фізична культура і спорт» та «Соціальне забезпечення» по 57 проєктах, а саме:

 

 

по галузі «Охорона здоров’я»:

 

Додається 30 нових проєктів із запланованим обсягом фінансування 2 270 786,243 тис. грн. Приводяться назви, окремі показники відповідно до відкоригованої (перезатвердженої) проєктно-кошторисної документації по 19 проєктам.

 

по галузі «Житлово-комунальне господарство» :

 

Додається 11 нових проєктів із запланованим обсягом фінансування 206 858,231 тис. грн. Приводяться назви, окремі показники відповідно до відкоригованої (перезатвердженої) проєктно-кошторисної документації по 7 проєктам.

 

по галузі «Культура і туризм»:

 

Додається 10 нових проєктів із запланованим обсягом фінансування 33 344,795 тис. грн. Приводяться назви, окремі показники відповідно до відкоригованої (перезатвердженої) проєктно-кошторисної документації по 7 проєктам.

 

по галузі «Освіта»:

 

Додається 27 нових проєктів із запланованим обсягом фінансування 676 251,131 тис. грн. Приводяться назви, окремі показники відповідно до відкоригованої (перезатвердженої) проєктно-кошторисної документації по 11 проєктам.

 

по галузі «Фізична культура і спорт»:

 

Додається 15 нових проєктів із запланованим обсягом фінансування 481 047,896 тис. грн. Приводяться назви, окремі показники відповідно до відкоригованої (перезатвердженої) проєктно-кошторисної документації по 6 проєктах.

 

по галузі «Соціальне забезпечення» :

 

Додається 4 нових проєктів із запланованим обсягом фінансування 6 502,043 тис. грн. Приводяться назви, окремі показники відповідно до відкоригованої (перезатвердженої) проєктно-кошторисної документації по 7 проєктах.

 

4. Стан нормативно-правової бази у даній сфері правового регулювання

 

Розроблення стратегічних документів економічного і соціального розвитку регулюється Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації», «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

 

Прийняття рішення обласної ради «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2022 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 21 грудня 2021 року № 335-VIІI, потребує фінансування відповідно до проєкту рішення.

 

 

 

Директор Департаменту економіки

і міжнародних відносин Харківської

обласної державної адміністрації                                                         Петро ЛАШИН