ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення Харківської обласної ради «Про звернення депутатів Харківської обласної ради до мешканців області щодо поточної безпекової ситуації, готовності влади до реагування та необхідності зберігати спокій»

 

1.      Обґрунтування необхідності прийняття рішення:

Російська Федерація продовжує перекидати війська до кордону з Україною, нагнітаючи напруження. 11 лютого в Харкові відбулося виїзне засідання Ради національної безпеки та оборони України. На ньому були заслухані питання про стан територіальної оборони у регіонах, а також зовнішніх і внутрішніх ризиків. Крім того, керівництво держави практично щодня проводить переговори на найвищому рівні з нашими західними партнерами, українські дипломати продовжують працювати для політико-дипломатичного врегулювання ситуації. Безпекові питання перебувають на постійному контролі перших осіб держави, а весь силовий блок злагоджено працює.

 

2. Мета і завдання прийняття рішення:

Проєкт рішення підготовлений з метою підтримки зусиль Президента України Володимира Зеленського, спрямованих на встановлення миру, протидію тиску з боку агресора, зберігання спокою.

 

3. Загальна характеристика та основні положення проєкту рішення:

Відповідно до проєкту рішення Харківська обласна рада як представницький орган територіальних громад звертається до мешканців області щодо поточної безпекової ситуації, готовності влади до реагування та необхідності зберігати спокій.

 

4. Стан нормативно-правової бази в даній сфері правового регулювання:

Конституція України, Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про національну безпеку України», «Про основи національного спротиву».

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування:

Не потребує додаткового виділення коштів з бюджету Харківської області, а також інших джерел, передбачених законодавством України.

 

6. Громадське обговорення:

Проєкт рішення не потребує громадського обговорення.

 

7. Прогноз результатів:

Проєкт рішення створює передумови для належного інформування населення Харківської області про дії Президента України Володимира Зеленського, спрямовані на встановлення миру, протидію тиску з боку агресора, зберігання спокою.

 

8. Суб'єкт подання проекту рішення:

Суб’єктом подання проекту рішення є Депутатська Фракція «СЛУГА НАРОДУ» у Харківській обласної раді.

 

 

Голова Депутатської Фракції

«СЛУГА НАРОДУ»

у Харківській обласній раді                                                 Ігор ЗАХАРЧЕНКО