ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

позачергова ХІ сесія VІІІ скликання

П Р О Т О К О Л   № 11

                                                                                                                                            м. Харків         від 09 травня  2022 року

16-00

 

Всього обрано депутатів – 120.

Пленарне засідання відбулося у режимі відеоконференції на платформі для онлайн-заходів Cisco WEBEX.

Вела пленарне засідання позачергової ХІ сесії голова Харківської обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО.

Голова обласної ради повідомила, що у зв'язку із введенням в Україні воєнного стану пленарне засідання позачергової ХІ сесії обласної ради проходить у режимі відеоконференції на платформі для онлайн-конференцій Cisco WEBEX. Запис (реєстрація) депутатів, які приєдналися до участі у пленарному засіданні сесії, відбувались також у режимі відеоконференції.

Реєстрація депутатів.

Зареєстровано 90 депутатів (підключилися на платформі для онлайн-конференцій Cisco WEBEX – 95 депутатів).

ГОЛОВУЮЧА за допомогою засобів відеозв’язку оприлюднила інформацію  про 95 депутатів обласної ради, які беруть участь у пленарному засіданні сесії та на цю мить вже зареєструвалися.

З процедурного питання виступив Роман СЕМЕНУХА, депутат Харківської обласної ради, депутатська фракція партії «СЛУГА НАРОДУ», який висловив прохання оприлюднити прізвища депутатів обласної ради, які не зареєструвалися для участі в пленарному засіданні позачергової ХІ сесії обласної ради.

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО дала доручення працівникам виконавчого апарату обласної ради підготувати відповідну інформацію для надання депутатам до завершення пленарного засідання сесії.

ГОЛОВУЮЧА оголосила пленарне засідання позачергової ХІ сесії Харківської обласної ради VІІІ скликання відкритим.

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО поінформувала, що в роботі пленарного засідання беруть участь начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег СИНЄГУБОВ, начальник Управління Служби безпеки України в Харківській області Роман ДУДІН, начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області  Володимир ТИМОШКО, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр ФІЛЬЧАКОВ.

ГОЛОВУЮЧА надала слово начальнику Харківської обласної військової адміністрації Олегу СИНЄГУБОВУ для інформування про оперативну ситуацію щодо російського вторгнення на території Харківської області.

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО поінформувала про долучення до роботи пленарного засідання позачергової ХІ сесії обласної ради Харківського міського голови Ігоря ТЕРЕХОВА.

ГОЛОВУЮЧА повідомила, що відповідно до чинного Регламенту Харківської обласної ради надійшли такі повідомлення та заяви:

-                     до обласної ради про вихід із фракції в Харківській обласній раді «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА —ЗА ЖИТТЯ!» від депутатів Харківської обласної ради,  а саме: Валерія ГОВОРОВА,  Володимира СКОРОБАГАЧА, Василя РОССІХІНА, Володимира РЯБКА, Валерія БІЛОКУДРІ, Олександра АНДРЄЄВА, Леоніда ЗАЯРНОГО, Сергія ХУРСЕНКА, Артема НАЗАРОВА, Ігоря РАЙНІНА, Олени БОЧАРНІКОВОЇ, Ганни ВАЩЕНКО, Микити ШЕНЦЕВА, Володимира ЮРКОВА;

-                     до обласної ради від голови фракції в Харківській обласній раді «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА —ЗА ЖИТТЯ!» Сергія ГЛАДКОСКОКА про надходження заяв про вихід із зазначеної фракції  депутатів Харківської обласної ради, а саме: Богдана МАЛЬОВАНОГО, Армена БАКМАНЯНА, Максима ПРЯДКА, Артура СЕВЕРІНОВА, Ростислава ЛІТВІНОВА, Світлани ЕСТЕРОВСЬКОЇ, Тетяни КОРОБКО, Віталія АБРАМОВА, Андрія МАЛИША, Антона НІКОЛАЄНКА, Олександра ДІДЕНКА, Андрія СТРОНОВА, Олексія ЛЕСИКА, – про виключення зазначених депутатів із фракції відповідно до протоколу засідання фракції від 04.03.2022,  а також про складення Сергієм ГЛАДКОСКОКОМ повноважень голови  фракції «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА —ЗА ЖИТТЯ!» в Харківській обласній раді та його виходу з даної фракції;

-                     про створення в Харківській обласній раді депутатської групи «Відновлення України», до якої ввійшли такі депутати обласної ради: Сергій ГЛАДКОСКОК, Армен БАКМАНЯН, Максим ПРЯДКО, Артур СЕВЕРІНОВ, Ростислав ЛІТВІНОВ, Світлана ЕСТЕРОВСЬКА, Тетяна КОРОБКО, Віталій АБРАМОВ, Андрій МАЛИШ, Антон НІКОЛАЄНКО, Олександр ДІДЕНКО, Андрій СТРОНОВ. Очолюватиме депутатську групу  Сергій ГЛАДКОСКОК.

Інших заяв від депутатських фракцій та груп не надійшло, бажаючих виголосити заяви не було.

 

СЛУХАЛИ:

Про затвердження порядку денного позачергової
ХІ сесії обласної ради VІІІ скликання
.

1.  Про внесення змін до Регламенту Харківської обласної ради VІІІ скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року №50-VІІІ (зі змінами).

Доповідає: Єгорова-Луценко Тетяна Петрівна голова обласної ради.

2.   Про Звернення Харківської обласної ради до мешканців області, Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про засудження агресії Російської Федерації та підтримку територіальної цілісності і незалежності України.

Доповідає: Єгорова-Луценко Тетяна Петрівна голова обласної ради.

3.       Про депутатські запити.

Інформує: Єгорова-Луценко Тетяна Петрівна голова обласної ради.

4.       Різне.

 

ГОЛОВУЮЧА поінформувала, що проєкт порядку денного пленарного засідання сформовано відповідно до розпорядження голови обласної ради від 07 травня 2022 року № 34. Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО звернула увагу, що до порядку денного внесено лише питання, які передбачено у статті 75 Регламенту Харківської обласної ради VІІІ скликання.

 

За пропозицією депутатів ГОЛОВУЮЧА поставила проєкт рішення «Про затвердження порядку денного позачергової ХІ сесії обласної ради VІІІ скликання» на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

96;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

2.

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про затвердження порядку денного позачергової ХІ сесії обласної ради VІІІ скликання» прийняти в цілому.

(Рішення № 370-VIІІ додається)

 

1.

СЛУХАЛИ:

Про внесення змін до Регламенту  Харківської обласної ради VІІІ скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року №50-VІІІ (зі змінами).

 

 

 

Доповідає: Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО – голова обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

0.

 

 

 

 

 

 

ВИРІШИЛИ:

(Волевиявлення депутата обласної ради Олександра ТКАЧЕНКА на підтримку даного проєкту рішення здійснено шляхом підняття руки та відображено в загальних результатах голосування з цього питання в категорії «за»).

 

Рішення «Про внесення змін до Регламенту  Харківської обласної ради VІІІ скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року №50-VІІІ (зі змінами)» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 371-VІІI додається)

 

2.

СЛУХАЛИ:

Про Звернення Харківської обласної ради до мешканців області, Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про засудження агресії Російської Федерації та підтримку територіальної цілісності і незалежності України.

 

 

 

Доповідає: Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО – голова обласної ради.

 

Питання не обговорювалось.

За пропозицією депутатів обласної ради проєкт рішення поставлено на голосування в цілому.

Голосували:

«за»

-

98;

 

«проти»

-

0;

 

«утрим.»

-

0;

 

не голосувало

-

0

(Волевиявлення депутатів обласної ради Олександра ТКАЧЕНКА та Віктора ОСТАПЧУКА на підтримку даного проєкту рішення здійснено шляхом підняття руки та відображено в загальних результатах голосування з цього питання в категорії «за»).

 

ВИРІШИЛИ:

Рішення «Про Звернення Харківської обласної ради до мешканців області, Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про засудження агресії Російської Федерації та підтримку територіальної цілісності і незалежності України» прийняти в цілому.

 

(Рішення № 372-VІІI додається)

 

Сергій ЖУКОВ, депутат обласної ради, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», запропонував оприлюднення Звернення Харківської обласної ради до мешканців області, Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про засудження агресії Російської Федерації та підтримку територіальної цілісності і незалежності України супроводити поіменним списком депутатів, які за нього проголосували.

 

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО дала доручення працівникам виконавчого апарату обласної ради підготувати поіменний список депутатів обласної ради, які підтримали Звернення Харківської обласної ради до мешканців області, Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про засудження агресії Російської Федерації та підтримку територіальної цілісності і незалежності України, та оприлюднити дану інформацію разом із текстом ухваленого звернення.

 

3.

СЛУХАЛИ:

Про депутатські запити.

Доповідає: Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО – голова обласної ради.

 

Депутатських запитів не надійшло.

 

4. СЛУХАЛИ: Різне.

ГОЛОВУЮЧА у розділі «Різне» надала слово для виступів:

Роману ДУДІНУ, начальнику Управління Служби безпеки України в Харківській області;

Олександру ФІЛЬЧАКОВУ, керівнику Харківської обласної прокуратури;

Роману СЕМЕНУСІ, депутату обласної ради;

Володимиру ТИМОШКУ, начальнику Головного управління Національної поліції України в Харківській області.

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО озвучила список депутатів обласної ради, які не зареєструвалися в онлайн-режимі на початку пленарного засідання сесії обласної ради для участі, зокрема: Василь АКУЛОВ, Ганна ВАЩЕНКО, Валерій ВЛАСОВ, Олексій ГАРМАШ, Олег ГУРЕВИЧ, Капіталіна ГУРОВА, Вісхан ІСЛАМОВ, Юлія КОВАЛЕВСЬКА, Альберт КОНОНЕНКО, Микола КУЦЕНКО, Ольга ЛЕХАН, Олена ОНАЦЬКА, Микола ПИВОВАР, Олександр ПОПОВ, Сергій РАДЬКОВ, Володимир СВЯТАШ, Павло СТОЛБОВИЙ, Олександр ТУРІНСЬКИЙ, Галина ФАДЄЄНКО, Андрій ХВЕСИК, Микита ШЕНЦЕВ, Володимир ЮРКОВ.

Також ГОЛОВУЮЧА запропонувала депутатам, прізвища яких були озвучені та дані щодо реєстрації яких або результатів їхнього волевиявлення не відобразилися під час голосувань, увімкнути відеозв’язок та зробити вголос офіційну заяву щодо підтримки запропонованих рішень обласної ради з питань порядку денного позачергової ХІ сесії обласної ради.

За пропозицією голови обласної ради Тетяни ЄГОРОВОЇ-ЛУЦЕНКО депутати обласної ради Леонід ЗАЯРНИЙ, Кирило ХРАПКО та Михайло РІЗНИК публічно висловили підтримку рішень обласної ради та поінформували про взяття участі в голосуваннях під час ухвалення відповідних рішень.

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО дала доручення працівникам виконавчого апарату обласної ради під час підготовки для оприлюднення  поіменного списку депутатів обласної ради, які брали участь у роботі пленарного засідання позачергової XІ сесії VIІI скликання, врахувати  публічні заяви Леоніда ЗАЯРНОГО, Кирила ХРАПКА та Михайла РІЗНИКА щодо підтримки рішень обласної ради та відобразити їхнє волевиявлення в загальних результатах голосування з питань, що розглядалися, у категорії «за».

Галина КУЦ, депутатка обласної ради, голова постійної комісії з питань науки, освіти та духовності, депутатська фракція партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ», запропонувала озвучити список депутатів обласної ради, які зареєструвалися для участі в  пленарному засіданні позачергової XІ сесії VIІI скликання, проте не голосували за підтримку запропонованих рішень.

Голова обласної ради Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО поінформувала, що, враховуючи публічні заяви, що надійшли від депутатів обласної ради під час пленарного засідання позачергової XІ сесії VIІI скликання, а також беручи до уваги результати онлайн-голосувань, немає депутатів, які голосували за результатами розгляду обох питань у категоріях «проти» або «утрималися».

Ця інформація буде оприлюднена на офіційному вебсайті обласної ради та на вебсторінці Харківської обласної ради у соціальній мережі Facebook.

ГОЛОВУЮЧА подякувала депутатам за плідну роботу та оголосила пленарне засідання позачергової XІ сесії VIІI скликання закритим.

 

 

Голова обласної ради                                                       Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО

 

 

 

Марина Федотова 715 72 28