ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про призначення Сошнікової Ольги Миколаївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф. СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ”

 

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

На виконання рішення Харківської обласної ради від 25.11.2021 № 297-VІІІ, 26 листопада 2021 року повторно оголошено конкурс на посаду керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф. СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

За результатом проведення конкурсного відбору (презентація проєктів програм розвитку КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф. СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на один і п’ять років та співбесіда з претендентом) конкурсна комісія обрала СОШНІКОВУ Ольгу Миколаївну переможцем конкурсного відбору.

СОШНІКОВА Ольга Миколаївна, 1976 року народження. Освіта вища. У 1998 році закінчила Харківський державний інститут культури, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Музейна справа та охорона пам’яток історії і культури», здобувши кваліфікацію історика-музеєзнавства. У 2012 році Сошніковій О.М. присуджено науковий ступінь кандидата філософських наук із спеціальності філософська антропологія, філософія культури. У 2013, 2015, 2018, 2019, 2021 роках пройшла підвищення кваліфікації у Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв. Має почесне звання «Заслужений працівник культури України» та почесну відзнаку Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Законом України «Про культуру», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, на підставі рішення конкурсної комісії з обрання керівника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф. СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, підготовлений проєкт рішення обласної ради “Про призначення Сошнікової Ольги Миколаївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ ІМЕНІ М.Ф. СУМЦОВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ”.

 

 

 Начальник управління

з питань комунальної власності 

виконавчого апарату  обласної ради                             Андрій ГНАТУШОК