ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради

«Про особливості передачі в оренду нерухомого майна,

яке обліковується на балансі ОК ВЕП «ДЕРЖПРОМ»» 

 

До обласної ради звернувся директор ОК ВЕП «ДЕРЖПРОМ» листами від 28.10.2021 № 1058  (вх. обласної ради № 9112/01-37 від 29.10.2021) та  від 28.01.2022 № 139 (вх. обласної ради № 847/01-37 від 31.01.2022) із проханням розглянути питання про надання підприємству права протягом 2022-2024 років самостійно вирішувати питання оренди нерухомого майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, обліковується на балансі ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ВИРОБНИЧО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ДЕРЖПРОМ» та розташоване за адресами: м. Харків, м-н Свободи, 5; вул. Сумська, 64 та пров. Дизайнерський, 4, виступати орендодавцем за договорами оренди та вносити зміни до договорів

Відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 5 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», особливості передачі в оренду комунального майна, передбачені Законом, додатково можуть визначатися рішенням представницьких органів місцевого самоврядування з урахуванням вимог і обмежень, передбачених Законом і Порядком передачі майна в оренду.

Ураховуючи вищевикладене, зазначене звернення було розглянуто на засіданні постійної комісії обласної ради з питань спільної власності територіальних громад області  (далі - Комісія) 17 лютого 2022 року.

За результатами розгляду питання комісією, управлінням з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради підготовлено проєкт рішення обласної ради «Про особливості передачі в оренду нерухомого майна, яке обліковується на балансі ОК ВЕП «ДЕРЖПРОМ»», в якому пропонується надати ОБЛАСНОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ВИРОБНИЧО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ДЕРЖПРОМ» у 2022-2024 роках право самостійно вирішувати питання оренди нерухомого майна, що обліковується на його балансі, а також встановити, що орендодавцем за договорами оренди нерухомого майна виступатиме балансоутримувач.

Також  у даному проєкті передбачено зобов’язання для керівника надавати обласній раді до 15 числа місяця, наступного за звітним кварталом, звіт про  виконання рішення.

 

 

Начальник управління з питань

комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                             Андрій ГНАТУШОК