ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради Про призначення Шерстюка Володимира Михайловича на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ПІСКО-РАДЬКІВСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ”

 

 

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА ПІСКО-РАДЬКІВСЬКИЙ ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНИЙ  ІНТЕРНАТ (далі за текстом – Установа) розташована за адресою: Харківська область, Ізюмський район, Піско-Радьківська сільська рада (за межами населеного пункту), комплекс будівель та споруд № 4, будівля № 1.

Основною метою діяльності Установи є забезпечення належних умов для тимчасового або постійного проживання/перебування осіб із стійкими інтелектуальними та/або психічними порушеннями, які за станом здоров’я потребують стороннього догляду, соціально-побутового обслуговування, надання медичної допомоги, соціальних послуг та комплексу реабілітаційних заходів, і яким, згідно із висновком лікарської комісії за участю лікаря-психіатра, не протипоказане перебування в Установі.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про соціальні послуги» керівник надавача соціальних послуг державного/комунального сектору призначається на посаду на конкурсній основі за контрактом.

Частиною 5 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» визначено, що у період дії воєнного стану особи призначаються на посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Абзацом 2 частини 7 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» зазначено, що після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій, на які особи призначені відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, оголошується конкурс. Граничний строк перебування особи на посаді, на яку її призначено відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, становить 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Пунктом 69 постанови Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 957 «Про затвердження Типового положення про психоневрологічний інтернат» визначено, що інтернат очолює директор, який призначається на посаду та звільняється з посади відповідно до рішення засновника за поданням структурного підрозділу з питань соціального захисту населення на умовах строкового трудового договору, строк дії якого становить один - три роки.

Листом від 08.08.2022 № 01-21/05/02/2483 Департамент соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації погодив подовження трудових відносин із ШЕРСТЮКОМ Володимиром Михайловичем на посаді директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ПІСКО-РАДЬКІВСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ до припинення/скасування воєнного стану та території України або в окремих її місцевостях з подальшим проведенням конкурсу відповідно до вимог чинного законодавства України протягом двох місяців.

ШЕРСТЮК Володимир Михайлович, 1967 року народження. Освіта вища. У 1995 році закінчив Харківський державний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Агрономія» та здобувши кваліфікацію ученого агронома.

ШЕРСТЮК Володимир Михайлович у 2000, 2008, 2011 та 2014 роках пройшов підвищення кваліфікації у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на тематичних семінарах за темами: «Директори будинків-інтернатів», «Концептуальні засади реформування системи соціальних послуг в Україні», «Основи соціального захисту окремих категорій громадян» та «Актуальні проблеми соціальної політики».

ШЕРСТЮК Володимир Михайлович є здобувачем освіти 7 курсу Навчально-наукового інституту педагогіки, психології, менеджменту та освіти дорослих заочної форми здобуття освіти, фаху 073 «Менеджмент управління соціальними закладами» Української інженерно-педагогічної академії.

ШЕРСТЮК Володимир Михайлович призначений на посаду директора установи наказом Управління соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації від 03 січня 1996 року № 1 «Про звільнення з роботи і прийняття на роботу».

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43 та статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статями 23, 24 Кодексу законів про працю України, статтею 13 Закону України «Про соціальні послуги», частинами 5 та 7 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», пунктом 69 постанови Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 957 «Про затвердження Типового положення про психоневрологічний інтернат», додатку 1 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, беручи до уваги звернення Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації від 08.08.2022 № 01-21/05/02/2483, підготовлений проєкт рішення обласної ради “Про призначення Шерстюка Володимира Михайловича на посаду директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ПІСКО-РАДЬКІВСЬКОГО ПСИХОНЕВРОЛОГІЧНОГО ІНТЕРНАТУ”.

 

 

 

 

Начальник  управління з питань

комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                               Андрій ГНАТУШОК