ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради Про подовження трудових відносин із Григоренко Людмилою Іванівнівною на посаді директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ВОВЧАНСЬКОГО СПЕЦІАЛЬНОГО БУДИНКУ - ІНТЕРНАТУ”

 

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА ВОВЧАНСЬКИЙ СПЕЦІАЛЬНИЙ БУДИНОК - ІНТЕРНАТ (далі за текстом – Установа) розташована за адресою: Харківська область, Чугуївський район, м. Вовчанськ, вул. Ветеринарна, 19.

Основною метою діяльності Установи є забезпечення належних умов для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці,  інвалідів І та ІІ групи, які звільнені з місць позбавлення волі, раніше судимих або неодноразово притягнутих до адміністративної відповідальності за порушення громадського порядку (у тому числі тих, що  раніше мешкали в будинках-інтернатах загального типу системи соціального захисту населення Харківської області) і потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування та реабілітаційних послуг.

Відповідно до статті 13 Закону України «Про соціальні послуги» керівник надавача соціальних послуг державного/комунального сектору призначається на посаду на конкурсній основі за контрактом.

Частиною 5 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» визначено, що у період дії воєнного стану особи призначаються на посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Абзацом 2 частини 7 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» зазначено, що після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій, на які особи призначені відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, оголошується конкурс. Граничний строк перебування особи на посаді, на яку її призначено відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, становить 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Листом від 08.08.2022 № 01-21/05/02/2483 Департамент соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації погодив подовження трудових відносин із Григоренко Людмилою Іванівною на посаді директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ВОВЧАНСЬКОГО СПЕЦІАЛЬНОГО БУДИНКУ - ІНТЕРНАТУ до припинення/скасування воєнного стану та території України або в окремих її місцевостях з подальшим проведенням конкурсу відповідно до вимог чинного законодавства України протягом двох місяців.

ГРИГОРЕНКО Людмила Іванівни, 1956 року народження. Освіта вища. У 1984 році закінчила Український заочний політехнічний інститут, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Технологія швейних виробів» та здобувши кваліфікацію інженера-технолога. У 2002 році закінчила Харківський державний економічний університет, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Облік і аудит» та здобувши кваліфікацію економіста.

ГРИГОРЕНКО Людмила Іванівна у 2002, 2008, 2011, 2014 роках пройшла підвищення кваліфікації у Харківському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України на тематичних семінарах за темами: «Директора будинків-інтернатів», «Концептуальні засади реформування системи соціальних послуг в Україні», «Основи соціального захисту окремих категорій громадян», «Актуальні проблеми соціальної політики».

ГРИГОРЕНКО Людмила Іванівна є здобувачем освіти 7 курсу Навчально-наукового інституту педагогіки, психології, менеджменту та освіти дорослих заочної форми здобуття освіти, фаху 073 «Менеджмент управління соціальними закладами» Української інженерно-педагогічної академії.

ГРИГОРЕНКО Людмила Іванівна призначена на посаду директора установи розпорядженням голови Вовчанської районної державної адміністрації Харківської області від 30.10.2000 № 138-ОС «Про призначення Григоренко Л.І.».

Відповідно до рішення обласної ради від 31 серпня 2017 року № 519-VII «Про укладання контракту із Григоренко Людмилою Іванівною, директором КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ВОВЧАНСЬКОГО СПЕЦІАЛЬНОГО БУДИНКУ – ІНТЕРНАТУ» із ГРИГОРЕНКО Людмилою Іванівною укладено контракт № 274 від 04.09.2017 строком на 5 років.

Розпорядженням голови обласної ради від 26 липня 2022 року № 48 «Про подовження термінів дії контрактів із керівниками комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» із ГРИГОРЕНКО Людмилою Іванівною подовжено термін дії контракту до 04.11.2022.

Відповідно до пункту 20 частини першої статті 43 та статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 23, 24 Кодексу законів про працю України, статті 13 Закону України «Про соціальні послуги», частин 5 та 7 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», додатку 1 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, беручи до уваги звернення Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації від 08.08.2022 № 01-21/05/02/2483, підготовлений проєкт рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Григоренко Людмилою Іванівною на посаді директора КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ ВОВЧАНСЬКОГО СПЕЦІАЛЬНОГО БУДИНКУ - ІНТЕРНАТУ”.

 

 

 

Начальник  управління з питань

комунальної власності

виконавчого апарату обласної ради                               Андрій ГНАТУШОК