ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про призначення Форостовця Сергія Володимировича на посаду начальника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ “РЯТУВАЛЬНИК”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ

 

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ “РЯТУВАЛЬНИК”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ (далі за текстом – заклад) розташований за адресою: м. Харків, вул. 12 Квітня, буд. 12.

Метою діяльності закладу є забезпечення реалізації права громадян на здобуття повної загальної середньої освіти з військово-професійною  спрямованістю навчання та виховання.

ФОРОСТОВЕЦЬ Сергій Володимирович 1971 року народження. Освіта вища. У 2007 році закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» та здобувши кваліфікацію юриста.

У 2009 році ФОРОСТОВЕЦЬ Сергій Володимирович закінчив Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Управління навчальним закладом» та здобувши кваліфікацію керівника підприємства, установи та організації (у сфері освіти та виробничого навчання).

ФОРОСТОВЕЦЬ Сергій Володимирович має науковий ступень кандидата філософських наук зі спеціальності  соціальна філософія та філософія історії.

Частиною 5 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» визначено, що у період дії воєнного стану особи призначаються на посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Абзацом 2 частини 7 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» зазначено, що після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій, на які особи призначені відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, оголошується конкурс. Граничний строк перебування особи на посаді, на яку її призначено відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, становить 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації погоджено подовження трудових відносин із ФОРОСТОВЦЕМ Сергієм Володимировичем (вхідний номер обласної ради 2329/01-30 від 29.07.2022).

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43 та статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статями 23, 24 Кодексу законів про працю України, частинами 5 та 7 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, беручи до уваги звернення Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації, підготовлений проєкт рішення обласної ради “Про призначення Форостовця Сергія Володимировича на посаду начальника КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ “РЯТУВАЛЬНИК”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ.

 

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності 

виконавчого апарату  обласної ради                                 Андрій ГНАТУШОК