ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про призначення Гончарової Наталії Миколаївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 3» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ

 

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 3» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ (далі за текстом – заклад) розташований за адресою: м. Харків, просп. Тракторобудівників, 85 Д.

Метою діяльності закладу є забезпечення реалізації права учнів (вихованців) з порушеннями інтелектуального розвитку на здобуття ними загальної середньої освіти.

ГОНЧАРОВА Наталія Миколаївна, 1959 року народження. Освіта вища. У 1980 році закінчила Харківський державний педагогічний інститут  ім. Г.С. Сковороди отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Російська мова та література» та здобувши кваліфікацію вчителя російської мови та літератури.

У 1990 році ГОНЧАРОВА Наталія Миколаївна закінчила Славянський державний педагогічний інститут отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Олігофренопедагогіка і логопедія» та здобувши кваліфікацію вчителя і логопеда допоміжної школи.

ГОНЧАРОВА Наталія Миколаївна нагороджена знаком «Відмінник освіти України».

Частиною 5 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» визначено, що у період дії воєнного стану особи призначаються на посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Абзацом 2 частини 7 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» зазначено, що після припинення чи скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців з дня його припинення чи скасування, на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, посади керівників комунальних підприємств, установ, організацій, на які особи призначені відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, оголошується конкурс. Граничний строк перебування особи на посаді, на яку її призначено відповідно до абзацу першого частини п’ятої цієї статті, становить 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації погоджено подовження трудових відносин із ГОНЧАРОВОЮ Наталією Миколаївною (вхідний номер обласної ради 2329/01-30 від 29.07.2022).

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43 та статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статями 23, 24 Кодексу законів про працю України, частинами 5 та 7 статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, беручи до уваги звернення Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної (військової) адміністрації, підготовлений проєкт рішення обласної ради “Про призначення Гончарової Наталії Миколаївни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА № 3» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ.

 

 

 

 

Начальник управління

з питань комунальної власності 

виконавчого апарату  обласної ради                                 Андрій ГНАТУШОК