Додаток

до рішення  обласної ради

від _______________ 2022 року 

(____  сесія VІІІ  скликання)

 

 

Положення

про Знак пошани Харківської обласної ради

"За заслуги перед Харківщиною"

 

1.Загальні положення

       1.1.Знак пошани Харківської обласної ради "За заслуги перед Харківщиною"(далі – Знак пошани) запроваджено для відзначення військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших військових формувань, представників Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України, Національної поліції України, системи Міністерства внутрішніх справ України,медичних працівників, волонтерів, працівників комунальних служб та інших підприємств, установ, закладів, незалежно від форми власності, представників організацій громадянського суспільства, громадян України та громадян інших держав за видатну особисту хоробрість, доблесть,гідність та патріотизм, вагомі успіхи в управлінні військами (силами) під час ведення бойових дій, за особистий внесок у справу зміцнення обороноздатності Харківщини, підтримання високої бойової готовності військ (сил), відвагу та самовідданість при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та під час виконання службових обов’язків, за особисту мужність, захист інтересів Харківщини, героїчний спротив, відданість та турботу при наданні різних видів допомоги цивільному населенню Харківської області у період воєнного стану або надзвичайних ситуацій.

1.2. Відзначення проводиться за розпорядженням голови Харківської обласної ради за погодженням із постійною комісією обласної ради з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування.

1.3.Знаком пошани відзначаються громадяни України, громадяни інших держав, за визначний особистий внесок в одну із сфер діяльності, зазначених у пункті 1.1. Положення.

1.4.Громадяни України, громадяни іншої держави можуть відзначатися Знаком пошани лише один раз.

1.5.Знаком пошани протягом календарного року відзначаються не більше ніж 200 осіб з переліку, зазначеного у пункті 1.1. Положення.

 

2.Порядок висування кандидатур та відзначення Знаком пошани

2.1. Клопотання про відзначенняЗнаком пошани подаються до Харківської обласної ради за ініціативи: постійних комісій обласної ради, керівництва підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших військових формувань, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України, Національної поліції України, підрозділів системи Міністерства внутрішніх справ України, підприємств, установ, закладів, незалежно від форми власності, органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства.

У клопотанні про відзначеннязазначаються:

-            відомості проособу (її заслуги тадосягнення у сферах діяльності, що зазначені у пункті 1.1. Положення);

-            відомостіпро нагородження іншими відзнаками, в тому числі й відомчими (за наявності).

2.2. Одночаснозклопотаннямпро відзначення подаютьсятакідокументи особи, яка представляється до відзначення:

- біографічна довідка, із зазначенням місця проживання (реєстрації) та трудової діяльності або листок з обліку кадрів, засвідчений підписом керівника за основним місцем роботи (для працюючих) та скріплений відповідною печаткою (за наявності);

- копія першої сторінки паспорту/ID-картки;

- копія реєстраційного номеру облікової картки платника податків (РНОКПП);

- згода на обробку персональних даних.

            2.3.Матеріали, зазначені у пунктах 2.1, 2.2. Положення,розглядаються Харківськоюобласною радою протягом календарного року у порядку,визначеномуу пункті 1.2. Положення. Матеріали, подані не в повному обсязі, нерозглядаються таповертаютьсяадресатові.

            2.4. Особам, відзначенимЗнаком пошани, вручається нагрудний знак у футлярі та відповідне посвідчення.

            2.5.Облік і реєстрація Знаків пошани та громадян,відзначених Знаком пошани,здійснюється структурним підрозділом виконавчого апаратуХарківської обласної ради, до повноважень якого віднесено питання нагород.

2.6.Знак пошанивручається головою Харківської обласної ради або уповноважениминим представникамиХарківської обласної ради чи ініціаторами відзначення.

2.7. Фінансування виготовлення Знаків пошани та іншихйого атрибутів здійснюється Харківською обласною радою за рахунок коштів обласного бюджету.

 

3. Описи таеталонний вигляд Знака пошани

3.1. Знак пошани «За заслуги перед Харківщиною» складається з трьох частин:

Перша частина (нижня) виготовлена методом лиття з металу білого кольору, має габаритні розміри: ширина – 32мм, висота – 32мм, товщина – 2мм, діагональ – 45мм.

Друга частина (середня) виготовлена методом лиття з металу білого кольору, має габаритні розміри: ширина – 32мм, висота – 32мм, товщина – 3мм, діагональ – 45мм. На середній частині вертикально розташовані кріплення, кріплення здійснюється за допомогою застібок «метеликів» білого кольору. Застібка «метелик»: діаметр – 12мм, висота – 5,5мм.

Третя частина (верхня) виготовлена методом лиття з металу жовтого кольору, має габаритні розміри: діаметр кола – 20мм, ширина – 30мм (частина з написом), висота – 25мм, товщина – 6мм. На верхній частині– зображення герба Харківської області, що розташований у колі, стилізованому малиновою емаллю. Поле герба вкрите зеленою емаллю (стрічка на дубовому листі вкрита синьою емаллю). Знизу – напис «ЗА ЗАСЛУГИ ПЕРЕД ХАРКІВЩИНОЮ», літери втиснуті, заповнені емаллю синього кольору.

Загальна товщина – 6мм.

З’єднання всіх частин здійснюється за допомогою контактного або лазерного зварювання нижньої та верхньої частини з тильної сторони відзнаки. Тильна сторона відзнаки – матована.

3.2. Для зберігання нагрудного знакавиготовляється відповідний футляр темно-малинового кольору.

3.3.  Посвідчення Знака пошанирозміром 160х110 мм у розгорнутому стані у твердій обкладинці, з лицьового боку обтягнуте шкірозамінником темно-малинового кольору.

На лицьовій частині обкладинки (у розгорнутому вигляді – праворуч) золотавим кольором нанесено зображення символіки (герб Харківської області) та напис під гербом «ПОСВІДЧЕННЯ».

Зміст посвідчення складається з двох вкладок: 2 аркуші-бланки (вкладки ліворуч і праворуч) надруковані на спеціальному папері з кольоровою сіткою у малинових тонах, наклеєні на внутрішній стороні виробу.

На вкладці ліворуч (у верхній частині по центру)  розміщено повнокольорове зображення нагрудного знака та напис: Знак пошани  Харківської обласної ради "За заслуги перед Харківщиною"– над знаком.

На вкладці праворуч (у верхній частині по центру) розміщено напис: «ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ» – під ним три горизонтальні порожні рядки для заповнення прізвища, імені та по батькові особи, що відзначена.

Нижче ліворуч розміщено написи:

«Голова Харківської обласної ради ___________ Ім’я Прізвище».

                                                                                                                (підпис)

            На вкладці праворуч (в нижній частині по центру) розміщено напис: «Розпорядження голови Харківської обласної ради від __.__.20__року №___».

 

 

Керуючий справами виконавчого

апарату обласної ради                                                      Оксана МАЛИШЕВА