ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення «Про внесення змін до додатку 1 до Положення про порядок списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1225-VII (зі змінами)»

 

Відповідно до прийнятих обласною радою локальних нормативних документів та поданих суб’єктами господарювання матеріалів, виникла необхідність внесення змін до додатку 1 до Положення про порядок списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1225-VII (зі змінами), а саме:

 

1.       Відповідно до рішення обласної ради від 24 грудня 2022 року № 474-VIІI “Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ РОСІЙСЬКИЙ ДРАМАТИЧНИЙ ТЕАТР ІМЕНІ О.С. ПУШКІНА»позиція 6 викладена в новій редакції.

 

2.       Відповідно до рішення обласної ради від 20 вересня 2022 року № 407-VIІI “Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ЛЮБОТИНСЬКА СПЕЦІАЛІЗОВАНА МИСТЕЦЬКА ШКОЛА-ІНТЕРНАТ “ДИВОСВІТ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ” позиція 33 викладена в новій редакції.

 

3.       Відповідно до рішення обласної ради від 20 вересня 2022 року № 406-VIІI «Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКИЙ НАУКОВИЙ ЛІЦЕЙ-ІНТЕРНАТ “ОБДАРОВАНІСТЬ”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» позиція 54 викладена в новій редакції.

 

4.       Відповідно до рішення обласної ради від 23 вересня 2021 року № 223-VIІI “Про перейменування КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я»” позиція 81 викладена в новій редакції.

 

5.       Відповідно до рішення обласної ради 04.03.2021 № 46-VIII «Про деякі питання оптимізації протитуберкульозної служби Харківської області» керівником вжити заходи щодо припинення: КНП ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 2»; КНП ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 4»; КНП ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 5»; КНП ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ПРОТИТУБЕРКУЛЬОЗНИЙ ДИСПАНСЕР № 6». У зв’язку з цим, позиції 97, 99, 104, 107 додатку 1 до Положення про порядок списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року № 130-VIІI, вилучаються.

 

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статями 55, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» підготовлено проєкт рішення обласної ради «Про внесення змін до додатку 1 до Положення про порядок списання майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 27 лютого 2020 року № 1225-VII (зі змінами)».

 

 

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань  комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної власності,

обліку майна та майнових відносин

виконавчого  апарату обласної ради                             Ірина ПОТОПАЛЬСЬКА