ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради “Про призначення Самоварової Тамари Михайлівни на посаду директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ”

 

Відповідно до статті 21 Закону України «Про культуру» керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу.

23 вересня 2021 року обласною радою прийнято рішення № 232-VІІІ про оголошення конкурсу на посаду керівника ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ.

09 листопада 2021 року проведено конкурсний відбір - презентація проєктів програм розвитку ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ на один і п’ять років та співбесіда з претендентом.

За результатами конкурсного відбору конкурсна комісія визнала переможницею САМОВАРОВУ Тамару Михайлівну. У зв’язку з цим, конкурсна комісія рекомендувала голові обласної ради винести на розгляд обласної ради на пленарному засіданні сесії питання про призначення САМОВАРОВЇ Тамари Михайлівни на посаду директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ як таку, яка обрана за конкурсним відбором, за умови отримання сертифіката відповідно до статті 10 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Листом від 15 грудня 2022 року (вхідний номер обласної ради  4017/01-37 від 15 грудня 2022 року) САМОВАРОВА Тамара Михайлівна подала до обласної ради Державний сертифікат про рівень володіння державною мовою на рівні вільного володіння першого ступеня.

САМОВАРОВА Тамара Михайлівна, 1952 року народження. Освіта вища. У 1972 році закінчила Ростовський державний музично-педагогічний інститут за спеціальністю «Фортепіано» та здобула кваліфікацію викладач, концертмейстер, соліст камерного ансамблю.

САМОВАРОВА Тамара Михайлівна має почесне звання «Заслужений працівник культури України».

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, Законом України «Про культуру», Положенням про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області, затвердженим рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, враховуючи рішення конкурсної комісії з обрання керівника ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ та заяву Самоварової Тамари Михайлівни, підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про призначення Самоварової Тамари Михайлівни на посаду директора ОБЛАСНОГО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ”.

 

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань  комунальної власності,

начальник відділу по роботі з

керівниками суб’єктів спільної власності,

обліку майна та майнових відносин

виконавчого  апарату обласної ради                      Ірина ПОТОПАЛЬСЬКА