ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради Про подовження трудових відносин із Лисак Наталією Володимирівною, директором КОМУНАЛЬНОГО  ЗАКЛАДУ «КОЧЕТОЦЬКА САНАТОРНА ШКОЛА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ

 

До обласної ради надійшло звернення від Лисак Наталії Володимирівни стосовно подовження з нею трудових відносин на посаді директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «КОЧЕТОЦЬКА САНАТОРНА ШКОЛА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

КОМУНАЛЬНИЙ  ЗАКЛАД «КОЧЕТОЦЬКА САНАТОРНА ШКОЛА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ (далі за текстом – заклад) розташований за адресою: Чугуївський район, смт  Кочеток, вул. Радужна, 41.

ЛИСАК Наталія Володимирівна, 1972 року народження. Освіта вища. У 1994 році закінчила Харківський педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди, отримавши повну вищу освіту зі спеціальності «Математика і фізика» та здобувши кваліфікацію – учитель математики і фізики.

У 2012 році ЛИСАК Наталія Володимирівна закінчила Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Дефектологія» та здобула кваліфікацію вчителя-дефектолога; педагога дошкільних закладів для дітей з особливостями психофізичного розвитку.

ЛИСАК Наталія Володимирівна  призначена на посаду директора закладу на підставі рішення Харківської обласної ради від 11 березня 2021 року № 112-VІІІ “Про призначення Лисак Наталії Володимирівни на посаду директора КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «КОЧЕТОЦЬКА САНАТОРНА ШКОЛА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ” як така, яка пройшла за конкурсом, строком на 2 роки. Строк дії контракту закінчується 01.04.2023.

Відповідно до частини другої пункту 12 статті 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту» з особою, яка призначається на посаду керівника закладу загальної середньої освіти вперше, укладається трудовий договір строком на два роки. Після закінчення строку дії такого строкового трудового договору та за умови належного його виконання сторони мають право подовжити строк дії відповідного строкового трудового договору ще на чотири роки без проведення конкурсу.

Керуючись пунктом 20 частини першої статті 43, статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями 23, 24 Кодексу законів про працю України, частиною другою пункту 12 статті 39 Закону України «Про повну загальну середню освіту», додатком 6 до Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств,  установ, закладів, що є у спільній власності територіальних  громад, сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 15 жовтня 2020 року № 1364-VІІ, підготовлено проєкт рішення обласної ради “Про подовження трудових відносин із Лисак Наталією Володимирівною, директором КОМУНАЛЬНОГО  ЗАКЛАДУ «КОЧЕТОЦЬКА САНАТОРНА ШКОЛА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИˮ.

 

 

 

 

 

Заступник начальника управління

з питань комунальної власності,

начальник відділу по роботі з керівниками

суб’єктів спільної власності, обліку майна

та майнових відносин виконавчого

апарату обласної ради                                           Ірина ПОТОПАЛЬСЬКА