ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради

«Про зміну типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА САНАТОРНА ШКОЛА № 13» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»

 

 

Розробник проєкту рішення: Департамент науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації. Проєкт рішення є актом індивідуальної дії.

 

Мета: оптимізація комунальних закладів освіти, що знаходяться у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Харківської області, забезпечення прав дітей в Харківській області на доступ до якісних освітніх послуг, ефективне використання кадрового потенціалу.

 

1. Підстава розроблення проєкту рішення.

            Власна ініціатива Департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

 

2. Обґрунтування необхідності прийняття рішення.

            Відповідно до вимог Закону України «Про повну загальну середню освіту» та завдань Регіональної Програми реформування системи інституційного догляду і виховання дітей у Харківській області на 2018 – 2026 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 30 серпня 2018 року № 774-VIII (зі змінами), якими передбачені заходи з оптимізації мережі комунальних закладів освіти, що належать до спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Харківської області, існує потреба в реорганізації санаторних шкіл, що надають початкову, базову та повну загальну середню освіту з одночасним збереженням та розширенням доступу дитячого населення Харківщини до якісної освіти на рівні профільної середньої освіти.

 

3. Суть проєкту рішення.

            Зміна типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА САНАТОРНА ШКОЛА № 13» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ЛІЦЕЙ “ІНТЕЛ 13”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

4. Правові аспекти.

            Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», Цивільний кодекс України.

 

5. Фінансове-економічне обґрунтування.

            Реалізація рішення не потребує виділення у 2023 році додаткових коштів з обласного бюджету Харківської області.

 

6. Позиція заінтересованих осіб/органів/сторін.

Зміна типу та перейменування КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА САНАТОРНА ШКОЛА № 13» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ на КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКИЙ АКАДЕМІЧНИЙ ЛІЦЕЙ “ІНТЕЛ 13”» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ погоджена з Міністерством освіти і науки України.

 

7. Громадське обговорення.

            Проєкт рішення не потребує проведення громадського обговорення.

 

8. Запобігання корупції.

            У проєкті рішення відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією.

 

9. Прогноз результатів.

            Рішення спрямоване на реалізацію чинного законодавства в частині зобовязання засновника санаторної школи змінити тип такого закладу освіти або припинити такий заклад освіти.

           

 

Директор Департаменту

науки і освіти Харківської

обласної військової адміністрації                               Олексій ЛИТВИНОВ