ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

_______  сесія   ______ скликання

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Проєкт

Від _____________ 2023 року                                                                               №______

 

 

Про реорганізацію ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» шляхом приєднання до ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ» та його перейменування на КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

 

 

З метою проведення оптимізації мережі комунальних закладів культури області, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, із одночасним збереженням необхідного рівня доступності та якості надання культурних послуг, відповідно до статей 104 – 107 Цивільного кодексу України, статті 59 Господарського кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» обласна рада

 

В И Р І Ш И Л А:

 

1. Реорганізувати ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» (код ЄДРПОУ 05463459), юридична адреса: 61120, Харківська область, місто Харків, проспект Ювілейний, будинок 49/8, шляхом приєднання до ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ» (код ЄДРПОУ 02221892), юридична адреса: 61002, Харківська область, місто Харків, вулиця Алчевських, будинок 43.

 

2. Вважати ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ» (код ЄДРПОУ 02221892) правонаступником усього майна, прав та обов’язків ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» (код ЄДРПОУ 05463459).

 

3. Установити строк для пред’явлення вимог кредиторів – 2 місяці з дня оприлюднення рішення щодо реорганізації ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» шляхом приєднання до ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ».

 

4. Визначити, що порядок прийняття вимог кредиторів здійснюється згідно з вимогами Господарського та Цивільного кодексів України.

 

5. Утворити комісію з реорганізації ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» шляхом приєднання до ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ» (далі – комісія) та затвердити її персональний склад (додається).

 

6Визначити місцем роботи комісії приміщення, розташоване за адресою: 61002, Харківська область, місто Харків, вулиця Алчевських, будинок 43.

 

7. Комісії передати матеріальні цінності, активи та пасиви ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» до ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ» та здійснити у визначені чинним законодавством терміни дії, передбачені Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» та іншими законодавчими актами України.

 

8. Голові комісії:

8.1. Вжити заходів, пов’язаних із попередженням керівника ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» про дострокове розірвання контракту на підставі пункту 1 статті 40 Кодексу законів про працю України у зв’язку із реорганізацією ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» шляхом приєднання до ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ».

8.2. Запропонувати керівнику ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА», з урахуванням його кваліфікації та досвіду, іншу роботу (посаду), за наявності, в ОБЛАСНОМУ КОМУНАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ».

8.3. Вжити необхідних організаційно-правових заходів, пов’язаних із реорганізацією ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» шляхом приєднання до ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ».

8.4. Надати у встановленому чинним законодавством порядку на затвердження Статут ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ».

8.5. Повідомити Харківську обласну раду про закінчення двомісячного терміну попередження щодо дострокового розірвання контракту та перелік запропонованих посад керівнику ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА».

 

9. Доручити голові Харківської обласної ради після проведення державної реєстрації з реорганізації ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» шляхом приєднання до ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ» забезпечити внесення змін до Переліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням Харківської обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами).

 

10. Після проведення державної реєстрації припинення ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА» (код ЄДРПОУ 05463459) перейменувати ОБЛАСНИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ» (код ЄДРПОУ 02221892) на КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

 

11. Вважати КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ правонаступником усіх прав та обов’язків ОБЛАСНОГО КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ» (код ЄДРПОУ 02221892).

 

12. Доручити голові Харківської обласної ради:

12.1. Затвердити Статут КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ДІТЕЙ ТА ЮНАЦТВА» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ.

12.2. Забезпечити внесення змін до Переліку суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням Харківської обласної ради від 03 квітня 2007 року № 219-V (зі змінами).

 

13. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії обласної ради: з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму (Віталій ГАГАРІН); з питань спільної власності територіальних громад області (Ганна КУЗНЕЦОВА).

 

 

Голова обласної ради                                           Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО