ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради

«Про виплату середньої заробітної плати ТОВМАСЯНУ А.Е.»

 

 

Відповідно до рішення обласної ради від 19 серпня 2021 року № 196-VIII ТОВМАСЯНА Артура Едмаровича звільнено з посади голови Харківської обласної ради VIII скликання у  зв’язку із достроковим припиненням повноважень на підставі частини 5 статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Згідно з частиною 2 статті 33 Закону України « Про статус депутатів місцевих рад» депутату місцевої ради, який працював у раді на постійній основі, після закінчення таких повноважень надається попередня робота (посада), а за її відсутності- інша рівноцінна робота (посада) на тому самому або, за згодою депутата, на іншому підприємстві, в установі, організації. У разі неможливості надання відповідної роботи (посади) на період працевлаштування за колишнім депутатом місцевої ради, зберігається, але не більше шести місяців, середня заробітна плата, яку він одержував на виборній посаді у раді, що виплачується з відповідного місцевого бюджету.

12 січня 2022 року до обласної ради надійшла заява Товмасяна А.Е. про збереження за ним середньої заробітної плати, яку він одержував на посаді голови Харківської обласної ради, на період влаштування, але не більше шести місяців. До вказаної заяви були додані копія листа Харківської обласної державної адміністрації від 30 грудня 2021 року № Т-7643/08-09 та трудової книжки Товмасяна А.Е. серія БТ-ІІ № 2788362.

Керуючись статтями 43, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частиною 2 статті 33 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», розроблено проєкт рішення обласної ради «Про виплату середньої заробітної плати ТОВМАСЯНУ А.Е.»

 

 

 

Керуючий справами

виконавчого апарату

обласної ради                                                                                Оксана МАЛИШЕВА