ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення обласної ради

 

«Про хід виконання у 2022 році комплексної програми «Розвиток та функціонування української мови як державної в Харківській області на
2022 – 2025 роки», затвердженої рішенням Харківської обласної ради
від 25 листопада 2021 року № 277-
VIII»

 

            Розробник проєкту рішення: Департамент науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації.

            Мета: звіт про хід виконання у 2022 році комплексної програми «Розвиток та функціонування української мови як державної в Харківській області на 2022 – 2025 роки», затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 25 листопада 2021 року № 277-VIII.

            Фінансове-економічне обґрунтування: для реалізації заходів комплексної програми «Розвиток та функціонування української мови як державної в Харківській області на 2022 – 2025 роки» (далі – Програма) обласним бюджетом на 2022 рік затверджено 610,00 тис.грн. для проведення заходів Департаментом культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації (напрямок діяльності № 5). У зв’язку з введенням воєнного стану в Україні заплановані заходи не проводились, фінансування не здійснювалось.

            Фінансування заходів Програми за напрямками діяльності № 1 «Моніторинг дотримання вимог законодавства про державну мову», № 2 «Підвищення рівня володіння державною мовою та культури мовлення», № 3 «Підвищення рівня володіння державною мовою у мешканців області», № 4 «Сприяння функціонуванню державної мови у сфері освіти», № 6 «Сприяння функціонуванню державної мови в інформаційному просторі», № 7 «Сприяння застосуванню державної мови у сфері обслуговування споживачів», № 8 «Сприяння функціонуванню державної мови у сфері транспорту», № 9 «Додаткові заходи з популяризації державної мови, підвищення її престижу» на 2022-2025 роки передбачено не було.

 

            Громадське обговорення: проєкт рішення не потребує проведення громадського обговорення.

            Запобігання корупції: у проєкті рішення відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних з корупцією.

 

Директор Департаменту

науки і освіти Харківської

обласної військової адміністрації                                            Олексій ЛИТВИНОВ